La ora actuală, în județul Giurgiu sunt 1.554 de cazuri active, dintre care 1.371 spitalizați și 183 în izolare la domiciliu.

0
409

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 21 februarie 2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 7.621;

  • cazuri vindecate și externate – 6.011;

  • în carantină la domiciliu – 270 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 183 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală,  niciuna nefiind externată la cerere.

Până în prezent, au fost testate 21.213 persoane, dintre care 69 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.554 de cazuri active, dintre care 1.371 spitalizați și 183 în izolare la domiciliu.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 29 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

        Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Frăteşti, Găujani, Radu-Vodă, Stăneşti, Bolintin Deal, Poenari, Ulmi, Bâcu, Stoeneşti, Suseni, Sf. Gheorghe, Cartojani, Sadina, Roata Mică, Goleasca, Uieşti, Obedeni, Angheleşti, Vadu Lat, Bucşani, Ogrezeni, Naipu, Milcovăţu, Iepureşti. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oras și uliţelor comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                   Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)