Irakul, ţara care se află în conflicte armate extrem de violente de peste 15 ani, printre care şi unul foarte sângeros cu militanţii ISIS, are o garnitură de trenuri mult superioară celei din România. Irakul a achiziţionat mai multe trenuri moderne fabricate în China în anul 2015. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (PSD), a mers cu trenul de la Bucureşti la Constanţa, pentru a inspecta starea vagoanelor şi pentru a vedea care sunt condiţiile de trafic pe ruta pe care zeci de mii de oameni vor merge în următoarea perioadă pe litoral.

Ministrul s-a deplasat cu un tren InterRegio pe ruta Bucureşti-Constanţa, cu plecare la ora 9.30 şi a ajuns la destinaţie cu 6 minute mai devreme. Răzvan Cuc s-a declarat mulţumit de condiţiile din tren şi de drum, deşi a rămas blocat în tren la sosirea la Constanţa.

„Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul naţional de transport feroviar, tocmai pentru a vedea exact cum se desfăşoară condiţiile de trafic, de circulaţie, pentru români, pentru turiştii care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018 în România. Asta este foarte important, toate investiţiile pe care le va derula de acum CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive se vor face în România.

Vizita neaşteptată a ministrului a fost un scenariu penibil, pe care doar preşcolarii l-ar putea lua în calcul şi care ne demonstrează cam cât de naivi ne crede domnul fezabilitate, cel care indiferent de rolul pe care l-a avut în cadrul Ministerului ne-a vorbit permanent doar de studii şi proiecte, în speţă despre scenarii. Dacă simpla lui vizita rezolvă întârzierile mari ale trenurilor, aglomeraţiile din trenuri şi implicit mizeria cu care uneori se confruntă toţi călătorii, atunci propune să devină ministru navetist, măcar în acest fel ar rezolva în mod concret pentru prima oară în mandatul lui, ceva concret.

Poze cu trenurile din Irak pe AK24