Admiterea la liceu este un moment foarte important pentru fiecare elev, iar astăzi s-a dat startul prezentării ofertei în cadrul Zilelor Educației Naționale. Jandarmeria Giurgiu a fost reprezentată la festivitatea de deschidere de inspectorul șef, col. Rușanu Daniel.

Având în vedere faptul că 8 dintre liceele și școlile din municipiul Giurgiu,  orașele Mihăilești, Bolintin Vale și localitatea Clejani se află în responsabilitatea jandarmilor, inspectorul șef a participat la această acțiune pentru a-i asigura pe directorii instituțiilor de învățământ de o colaborare strânsă, iar pe elevi și părinți de acordarea sprijinului necesar, atât prin organizarea unor activități preventive, cât și printr-o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea unităţilor şcolare.

Reamintim că în anul de învățământ 2018-2019 jandarmii sunt prezenţi în zona următoarelor unități școlare la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Colegiul Național „Ion Maiorescu”; Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune:

  • prezenţa în zona instituţiilor de învățământ pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;
  • desfăşurarea unor acţiuni comune cu alte instituţii pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe halucinogene, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc.