INEDIT! Interviu cu fiul marelui scriitor giurgiuvean TUDOR VIANU! Cum arată astăzi casa marelui gânditor… DEPLORABIL! (VIDEO & FOTO)

0
625

Emisiunea „Profesioniștii” a realizatoarei Eugenia Vodă de pe postul Național al Televiziunii Române mi-a oferit prilejul de a-l cunoaște pe fiul scriitorului, filologului, criticului literar, filozofului, diplomatului Tudor VIANU, una dintre marile personalități născute în orașul Giurgiu. Este vorba despre medicul psihiatru Ion VIANU.

Înainte de a vă oferi imaginile capturate cu acest interviu de excepție cu fiul marelui gânditor giurgiuvean, vă amintim din notele sale biografice faptul că după căsătoria cu Elena Vianu, cărturarul a avut 2 copii, Maria Alexandrescu Vianu și Ion Vianu și că, pe lângă Universitatea din București, Tudor Vianu a mai studiat și la Universitatea din Tübingen.

Starea casei de la Giurgiu în care s-a născut și a crescut Tudor Vianu.

 (…) În foarte scurt timp, casa se va dărâma de la sine. Nici măcar placa nu mai poate fi citită.

Va rog să distribuiți această postare pentru ca să ajungă și în atenția autorităților! Menționez că am trimis și o înștiințare Primarului orașului Giurgiu, domnul Adrian Anghelescu!

Acesta este textul de pe Facebook al Mariei Alexandrescu Vianu, probabil fiica scriitorului, într-un disperat demers de a salva de la uitare ultimele noastre legături cu acest monumental gânditor giurgiuvean. Așteptăm acum reacția autorităților și mai ales măsurile ce se impun în acest caz, din partea Direcției, respectiv a Ministerului Culturii.