Îngrijorați de numărul mare de incendii de miriști, conform comunicatelor primite săptămânal de la Inspectoratul pentru Situațiil de Urgență (ISU) Giurgiu,  redacția cotidianului nostru a solicitat instituției , în urmă cu o săptămână , care este  numărul sancțiunilor  din ultimii ani, în județul  nostru, în ceea ce privește această infracțiune ce pune în pericol, de multe ori,  gospodăriile și chiar viața locuitorilor din  zonele incendiate.

Spre surprinderea noastră cifrele sunt uluitoare. Așa se face că în timp ce numărul intervențiilor  pompierilor, la incendiile de miriști în anul 2016 au fost de 518, în 2017 de 450 și în primele luni ale acestui an de 108, în toți acești cei trei ani nu au fost aplicate decât 4 sancțiuni!!

Din păcate răspunsul conducerii ISU este extrem de rarefiat, el necurprinzând decât 5 rânduri!   Documentul  nu oferă niciun fel de explicații cetățenilor interesați despre numărul atât de mic de sancțiuni, așa cum ar fi fost normal, despre  modul în care s-au produs și se produc aceste incendii și mai ales scopul lor. La fel de mult ne-ar fi interesat care au fost urmările și mai ales prejudiciile materiale produse de aceste incendieri necontrolate.

Din datele prezentate am  remarcat totuși o descreștere semnificativă, de la un an la altul, a numărului unor astfel de evenimente.

(Jurnal)