În circa 2 ani, la Giurgiu, ar urma să apară un parc fotovoltaic de mărimi impresionante!

0
839
Solar panels installation for renewable energy and blue cloudy sky

Transelectrica a emis un aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 534 MWp, care ar urma să fie amplasat în județul Giurgiu.

Conform datelor Transelectrica, Parcul ar urma să fie al doilea ca mărime din România, după proiectul de 1.000 MW dezvoltat de Emanuel Muntmark, la Arad. El ar  trebui pus în funcțiune la finalul anului 2025.

Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Ogrezeni va fi racordată la rețeaua de 400 kV a Transelectrica printr-o stație nouă de 400 kV care va fi construită la Bolintin Vale.

Parcul este dezvoltat de firma ”Baboia Solar Plant SRL” din București, companie deținută, 100%, de firma Enery Element Gmbh din Viena, o companie specializată în proiecte din zona energiei regenerabile în Europa Centrală și de Est.

Potrivit datelor proprii, Enery are deja capacități în regenerabil de 280 MW în operare,  în cinci țări, dintre care 117 MW în România, în 11 locații.

Potrivit zf.ro, principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure.

Sursa: Economica.net