În ce și-a investit până acum un sfert din avere Simona Halep

0
330

În timp ce unii își risipesc averile pe tot felul de extravaganțe, lucruri mărunte fără valoare, o parte dintre sportivii de top ai lumii caută să-i investească în afaceri cât mai profitabile, înțelegând că faima și cariera lor nu vor dura prea mult.

Așa se întâmplă și cu compatrioata noastră, fosta nr.1 a lumii la tenis de câmp, Simona Halep. Ea știe cât de greu este drumul spre succes. După 2014, Simona și-a depășit condiția până a ajuns la succesul de astăzi în tenisul profesionist. În afară de jocul cu racheta de tenis Simona a demonstrat că are abilități deosebite ca antreprenor și om de afaceri.

Conform unor informații câștigurile Simonei Halep au fost estimate la aproximativ 20 milioane de dolari, dintre care 4,7 milioane de dolari provin din câștigurile sale la diferitele turnee. Ea a decis să investească o parte din banii pe care i-a câștigat până acum în principal în HoReca (hoteluri), și în imobiliare.

Tenismena investit o parte din bani săi în mai multe clădiri, împreună cu familia ei (în principal tatăl ei, Stere Halep). Așa se face că la acest moment Halep deține un hotel de patru stele lângă stațiunea montană Poiana Brașov și un hotel de tip boutique, pe locul fostei cafenele din Constanța. Ea a mai cheltuit 2 milioane de euro, cumpărând hotelul ”Drachenhaus” din Brașov, în timp ce în stațiunea Mamaia vedeta a mai construit un alt hotel

Aventura investițiilor a început cam prin 2017, când Simona Halep a deschis o cafenea, pe care a numit-o cu inițialele ei,”SH”,  cafenea situată în orașul său natal, nu departe de litoral și de impunătorul cazinou ”Art Nouveau” din Constanța.

În martie 2018 Simona și-a deschis un hotel de tip boutique și a ridicat un hotel în zona de nord a stațiunii Mamaia.

Tot în 2017 Simona a cumpărat două proprietăți în Brașov, una dintre ele în Poiana Brașov. Pensiunea Drachenhaus, o unitate de patru stele situată în stațiunea de schi Poiana Brașov, cu 24 de camere și vedere la masivul Postăvaru, și hotelul Drachenhaus, în centrul istoric al orașului Brașov.

Alte investiții sportiva le-a făcut în București unde alături de iubitul ei, Toni Iuruc, a cumpărat o vilă de aproximativ 600.000 de euro, pe care au renovat-o împreună.

Simona Halep și familia ei dețin însă cele mai multe investiții imobiliare în Municipiul Constanța.

În afară de acestea Simona mai deține un Penthouse de aproximativ 400.000 de euro, adică un bloc cu 22 de apartamente, unde și Ilie Năstase a plătit 160.000 de euro pentru un apartament.

În afară de asta mai deține câteva mașini de lux în valoare de peste 1 milion de euro și o altă vilă, în Complexul Stejarii, în valoare de aproximativ 500.000 de euro.

Deși situația din HoReca nu este deloc roză, neaducându-i sportivei, în actualul context, prea mari profituri, imobilele deținute rămân însă o mină de aur pentru Simona Halep.

(Jurnal)