Ieri dimineață un autoturism a ars în întregime pe o stradă din localitatea Dealu, județul Giurgiu

0
134

Un autoturism a ars în totalitate, ieri după-amiază, pe o stradă din localitatea Dealu. Conducătoarea auto și cei doi copii care o însoțeau au coborât imediat din mașină când au văzut fum ieșind de la motor. În scurt timp, autoturismul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul s-a extins și la vegetatia uscată de pe marginea drumului, existând riscul de a ajunge la o casă aflată în apropiere, dar și la pădure.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Autoturismul a ars  ca o torță, iar focul se îndrepta la un momnt dat către pădure. Pompierii au reușit să oprească însă propagarea flăcărilor, după o intervenție de mai bine de două ore. De precizat că au ars și aproximativ 7 ha de vegetație uscată.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit…

Pentru a preveni astfel de cazuri, cadrele ISU recomandă respectarea următoarelor măsuri: verificarea instalaţiei electrice; nu faceți improvizații la instalația electrică; asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate; verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți; verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

(Jurnal)