Un cuib de barză incendiat în comuna Stănești, a fost salvat de pompierii giurgiuveni. Unde s-au mai produs incendii în ultimele 24 de ore…

0
233

În ultimele 24 de ore, intervențiile pompierilor giurgiuveni au vizat, în principal, acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații și stingerea a cinci incendii, în următoarele localități.

Cea mai inedită  situație s-a petrecut în comuna  Stănești unde  a ars un cuib de barză aflat în vârful unui stâlp de electricitate.  Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, au intervenit cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de producere a incediului a fost scurtcircuitul. Păsările au fost salvate la timp iind în afara oricărui pericol.

La Valea Plopilor au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere.  Și aici au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere.

La Prundu – au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, focul fiind stins de  pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, ce au acționat cu o autospecială de stingere.

În localitatea Găujani – au ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată în spatele unei curți.  Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, au intervenit la timp cu o autospecială, fără ca focul să se extindă și la celelalte gospodării.

Și în sfârșit, la Hotarele ,  au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Și aici au  acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere.

Cauza probabilă de producere a incendiilor de vegetație uscată a fost, ca de obicei,  focul deschis în spații deschise.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători.

(Jurnal)

foto: arhivă