Foto: Arhivă – Poliția de Frontieră

Odată cu apropierea sărbătorilor și traficanții încearcă tot felul de modalități de a face un ban grămadă încercând să introducă mărfuri pe care speră să obțină un preț bun…

Astfel, în data de 7 noiembrie, în jurul orei 7.00, dimineața,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra unui microbuz condus de către un cetățean din Bulgaria, în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, un număr de 14 cutii de carton care conțineau  435 articole de vestimentație, inscripţionate cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 118.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Jurnal)