Guvernul ia în calcul limitarea deplasărilor pe timp de noapte

0
266

În cadrul ședinței de urgență de la Guvern, din seara de miercuri, 4 noiembrie, autoritățile au discutat inclusiv varianta de limitare a circulației pe timp de noapte în Capitală, precum și de purtarea măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte.

La ședința de la Palatul Victoria au fost prezenți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful DSU, Raed Arafat.

Ședința de urgență a fost convocată de către premierul Ludovic Orban, iar tema de discuție a fost evoluția pandemiei de COVID-19.

Da, așa este, premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel și acum este la Palatul Victoria cel mai probabil, cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează, în special la nivelul localităților în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste trei”, a precizat miercuri seara, Raluca Turcan, în platoul B1 TV.

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului – Ionel Dancă, proiectul privind obligativitatea purtării măștii în județele unde rata de infectare trece de 1,5 la mia de locuitori se află pe agenda Guvernului, în ședința de joi seara, de la ora 19.00.

Nu mai puțin de 8.651 de cazuri noi de infectare au fost raportate astăzi în România. În Giurgiu, la ultima raportare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost raportate, în 24 de ore, 63 de noi cazuri de COVID 19, numărul total al giurgiuvenilor infectați de la începutul pandemiei fiind de 2076.

(Jurnal)