În seara de miercuri, 23 ianuarie, Ministerul Educației a transmis un ordin privind suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar în data de 25 ianuarie 2018.

„În baza Hotărârii Guvernului României nr. 26/12.01.2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale cu modificările ulterioare, în temeiul prevederilor art.9 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin OMENCS 5069/2016, cu modificările și completările ulterioare, și având în vedere Adresa Ministerului Sănătății nr. 816/23.01.2019, Ministrul Educației Naționale emite prezentul ordin:

Art.1. În data de 25 ianuarie 2019 se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România.

Art. 2. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv al anului școlar, stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ și comunicate Ministerului Educației Naționale.

Astfel, elevii din cele peste patru sute de unități de învățământ din județ se vor bucura de o nouă minivacanță. De luni, 28 ianuarie, se pare că se vor relua cursurile, urmând ca o triere a elevilor, la intrarea în clase, să cadă în sarcina cadrelor didactice.

(Jurnal)