Cine își dorește liniște și intimidate maximă, acum are o ocazie unică: Grecia tocmai scoate la vânzare 5 insule!

Cine dispune de 2 milioane de dolari poate cumpăra o insulă întreagă, doar a lui. În acest moment, în Grecia există cinci astfel de insule care abia așteaptă să aibă un proprietar.

Dacă ne uităm  ce sume se vehiculează în scandalurile dintre clanuri, dintre foști parteneri de viață, aflați acum în divorț, ca să nu mai vorbim despre o serie de personaje din showbizul românesc, constatăm că ele sunt cu cu mult mai mari decât costul unei insule grecești, de vis.

 Așa că aviz amatorilor! Oricine poate deveni proprietarul unei insule grecești, indiferent de naționalitate, potrivit greekcitytimes.

Există însă câteva excepții atunci când este vorba despre o insulă aflată în apropierea unei frontiere naționale sau a unui teren militar. Astfel, cetățenii non-europeni nu vor primi permisiunea de cumpărare a insulelor în apropierea frontierelor naționale sau a punctelor strategice.

Pentru a deveni proprietarul unei insule grecești, este obligatoriu să obțineți un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt accesibile și se pot obține de la orice birou fiscal, pentru asta fiind necesar doar un pașaport valabil. Mai mult, fondurile pentru proprietățile cumpărate în Grecia trebuie să fie contabilizate prin intermediul unui „bilet roz”, care dovedește proveniența fondurilor. În cazul în care proveniența banilor nu poate fi dovedită sau dacă nu își emite un bilete roz, autoritățile elene își vor asuma banii drept venit.

 De asemenea, cumpărătorii străini trebuie să își angajeze un avocat din Grecia, care să posede cunoștințe serioase privind dreptul funciar și imobiliar. Nu în ultimul rând, este necesară expertiza unei persoane ce poate descifra și interpreta birocrația, deoarece toate documentele incluse în acest proces de achiziție a unei insule sunt exclusiv în limba greacă.

Care sunt  insulele scoase la vânzare

 Insula Rinia. Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său. Insula Skyros este uşor accesibilă prin Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne şi internaţionale, precum şi cu hidroavionul şi cu elicopterul. Insula Rinia este plată şi acoperită în principal cu cedri de înălţime moderată. Principalele părţi ale teritoriului sunt straturi de argilă stâncoasă. Apele sale sunt albastre, cristaline şi unice. Pot fi construite mici hoteluri, bungalouri, vile pe o suprafaţă de 550.000 de metri pătraţi.

 Insula St. Athanasios. Frumoasa insulă St. Athanasios se află în Golful Corint, la doar 2,4 kilometri de oraşul Itea şi la mică distanţă de Delphi, staţiunea de schi Parnassos şi portul istoric Galaxidi, fiind practic la răscruce de drumuri între mai multe locații de interes, fiind perfectă pentru investitori. În prezent este listată pentru suma de 220.000 de euro.

Insula Trinity. Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul poate fi obținut de la agentul care a dat-o spre vânzare.

 Insula Nissos Makri. Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.

Insula Kato Antikeri. Și în sfârșit, Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri.

(Jurnal)