Giurgiu ar putea avea încă un ministru: Răzvan Cuc sau Cristian Marciu, favoriți pentru Ministerul Transporturilor

0
888

După Niculae Bădălău, organizația județeană a PSD Giurgiu ar putea avea încă un ministru. Favorit pentru scaunul de Ministru al Transportului este Răzvan Cuc, cel care a mai ocupat această funcție în Guvernele Grindeanu și Tudose. El a demisionat, în anul 2017, din această funcție.

În schimb, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunțat, de la Bruxelles, pe pagina sa de socializare, că nu îl susține pe Cuc pentru acest post. Propunerea a fost făcută de Ionel Arsene și este susținut, conform unor surse din PSD, de către Liviu Dragnea.

Pe pagina sa de facebook, Niculae Bădălău a scris că „organizația PSD Giurgiu are altă propunere, dacă tot doresc un om valoros și competent. În calitate de preşedinte al PSD Giurgiu, unde domnul deputat Răzvan Cuc activează, vă spun că nu îl susţinem pe domnul Cuc pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Dacă tot doresc un om valoros și competent de la Giurgiu pentru Ministerul Transporturilor, organizația PSD îl susține pe senatorul Marciu Cristian”.

De altfel, la această oră, în biroul lui Dragnea se află și liderul de la PSD Neamț Ionel Arsene care poartă alături de președintele PSD discuții cu parlamentarii. În cursul dimineții au intrat pe rând la Dragnea: Lucian Șova, Marius Sorin Bota dar și Daniel Suciu, Răzvan Cuc și Marius Dunca.

CEx al PSD are loc astăzi, la Parlament, de la ora 17.00, ședință în care social-democrații vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi, după ce Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcții.

„Mâine seară (marți – n.r.), la ora 17.00 vom avea CEx. Punctul principal în reprezintă propunerile de miniștri cu care o să vină doamna premier. O să le adoptăm în CEx și apoi va spune despre ce e vorba. Eu știu că doamna premier a și sunat de foarte multe ori, a și trimis foarte multe adrese. Din ce am înțeles eu de acolo nu mai vin adrese semnate de președinte, ci doar de șefa de protocol”, a declarat Liviu Dragnea, luni, la Parlament. 

La rândul ei, Viorica Dăncilă a anunțat că îi va trimite, tot astăzi, șefului statului noile nominalizării pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor.

(JGR)