Doar în Capitală, în șase luni, statistica accidentelor rutiere nu este deloc îmbucurătoare: 693 de accidente, 201 persoane grav rănite, 24 de persoane decedate. Nici în Giurgiu situația nu este diferită, pe parcursul unui an fiind înregistrate peste 200 de accidente rutiere, din fericire numărul celor grave fiind într-o ușoară scădere, după cum se precizează în raporturile polițiștilor giurgiuveni.

Cu toate astea, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, organizate de Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, a fost derulată o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere și de prevenire a victimizării elevilor.

Activitatea s-a derulat în imediata apropiere a Colegiului Național „Ion Maiorescu”, dar și în Piața Centrală unde membri ai Patrulelor Școlare de Circulație de la Școlile cu clasele I – VIII nr. 2 și nr.7, asistați de polițiștii giurgiuveni de la serviciile de prevenire a criminalității și de la rutier s-au implicat în acțiune.

„Este vorba despre dirijarea circulației, de asistarea pietonilor la traversare, dar și de împărțirea de materiale de prevenire a evenimentelor rutiere. Cei mici sunt încântați de această activitate, iar adulții chiar i-au lăudat pentru ceea ce fac!”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.