„Free Spirit Run Ruse – Giurgiu”: 300 de alergători vor parcurge duminică, 25 septembrie, distanța de la Giurgiu la Ruse

0
255

Au mai rămas doar 2 zile până la startul startul celei de-a cincea ediții a Crosului Transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse. În 2022, startul semimaratonului european de 15 km va fi dat din centrul orașului Giurgiu, de la Turnul Ceasornicarului, iar sosirea va fi la Ruse, la statuia Libertății.

„Pe traseu, circulația auto va fi oprită segmentar, urmând să fie deblocată, pe măsură ce alergătorii înaintează, respectiv centrul orașului- Șos. București-sens giratoriu, Șos. Prieteniei-intrare Poliția Locală-Podul Prieteniei-Vamă.

Va reamintim că evenimentul, cel mai probabil unic în Europa prin caracterul său transfrontalier, se află la a cincea ediție și anul acesta adună la start 300 de sportivi.

Vă așteptăm în centrul orașului, duminică, începând cu ora 10.00!”, precizează Primăria municipiului Giurgiu.

„Sportul este un ambasador extrem de important și chiar dacă Dunărea ne desparte, noi ne unim prin această inițiativă”, a declarat viceprimarul municipiului Giurgiu, Marian Damian.

Fondul de premii este de 6.000 de euro, iar pentru veteranii de peste 40 de ani și peste 50 de ani au fost pregătite premii speciale.

Capacitatea cursei este de 300 de participanți, iar până acum s-au înscris alergători din Bulgaria, România, Israel, Turcia, Africa de Sud, Italia și Marea Britanie. Cel mai în vârstă alergător este un bulgar în vârstă de 75 de ani, care a participat până în prezent la toate edițiile cursei. Fiecare participant primește o medalie aniversară și un tricou.

Evenimentul este înscris în calendarul oficial al Federațiilor de Atletism din Bulgaria și România și va beneficia, printre invitați, de prezența unor nume mari ale sportului, dar și de oficiali din ambele state.

(Jurnal)