Industria jocurilor video – care sunt liderii acesteia?

0
235

Atunci când te gândești la industrii care au acaparat cu adevărat mediul online și nu numai, te gândești implicit la cea a jocurilor video. Încă de la dezvoltarea primului joc video comercial, în anul 1971, jocurile au fost o mare parte din viața multor persoane. În ziua de astăzi, această industrie este totodată responsabilă și pentru un număr foarte mare de noi locuri de muncă și oportunități.

Astfel, este de la sine înțeles că liderii industriei jocurilor video au foarte mult de câștigat de pe urma acestei popularități crescânde. Așadar, fără alte introduceri, iată care sunt cele mai populare tipuri și genuri de jocuri video în anul 2022!

Jocurile tip cazinou online

Chiar dacă pare greu de crezut, jocurile tip cazinou online sunt printre cele mai populare – dacă nu chiar cele mai populare, mai ales în ultimii ani. Această popularitate este și unul din motivele pentru care platforme precum Casinotopsonline.com sunt atât de accesate. Această platformă oferă accesul la recenzii și informații despre anumite cazinouri online, pentru ca utilizatorii să găsească ceea ce vor în materie de jocuri de cazinou virtuale.

Acest tip de jocuri este extrem de popular în 2022 datorită prezenței unor jocuri clasice, precum sloturile, dar mai ales prezenței jocurilor cu dealeri live – aspect ce oferă experiența unui cazinou adevărat.

Jocurile tip open world

Oamenii iubesc libertatea la fel de mult ca ficțiunea sau genul fantasy. Un lucru care îmbină aceste două lucruri sunt jocurile tip open world – mai exact, jocurile care prezintă o lume fără restricții, mai mult sau mai puțin. Nu trebuie să aștepți să intri într-un joc pentru a-ți vedea caracterul. Acesta există în server din momentul în care te conectezi pur și simplu la joc.

Exemplul perfect este World of Warcraft, dar există multe alte jocuri proaspăt ieșite de pe linia de producție care îți pot oferi accesul la povești interesante și sisteme incredibile.

Jocurile cu supereroi

Febra Avengers nu a fost încă risipită. Acesta este probabil motivul principal pentru care jocurile cu supereroi (indiferent de lumea expusă în joc), sunt extrem de populare în anul 2022. Acestea există de foarte mult timp, dar se bucurau de relativ puțină atenție din partea utilizatorilor. Din fericire, întreg planul Marvel a dat roade, aducând o popularitate de un nivel incredibil atât filmelor cu supereroi, cât și jocurilor în care poți juca caractere cunoscute precum Ironman, Thor și așa mai departe.

Totuși, având în vedere modul în care industria cinematografică și cea a jocurilor video au evoluat, este posibil ca orice mare hit din oricare industrie să fie tradus și în cealaltă, după cum s-ar spune. Un exemplu perfect este Witcher – inițial o serie de cărți cu puțin succes, apoi un joc video care a schimbat industria, iar acum un serial recunoscut la nivel mondial care a contribuit și la popularitatea majoră a seriei de cărți.

Jocurile clasice/retro

Nu în ultimul rând, jocurile retro sunt încă la modă – de altfel, Mario va fi mereu jucat, nu contează unde sau când. Acest lucru se aplică la mai toate jocurile care probabil ți-au încântat și ție copilăria.

Totodată, acestea revin pe marele ecran, după cum s-ar spune și în forme noi, moderne. Multe dintre jocurile clasice care au reprezentat începutul acestei industrii de succes sunt astăzi fie refăcute sau reinventate – fie pentru a beneficia cât mai mult de pe urma popularității acestora, fie pentru a oferi fanilor posibilitatea de a retrăi experiențele din copilărie, dar cu o grafică actualizată și sisteme mai finisate.

De exemplu, acest lucru se întâmplă și cu sloturile online. Acestea reinventează sloturile clasice care pot fi găsite practic oriunde în țară și le adaptează contextului online, în special din punct de vedere al îmbunătățirilor.

(R)