Fostul director al AJPIS Giurgiu, Ionescu Laurențiu,  acuzat de DNA, dar promovat de liderii ALDE!

0
1248

    Recent, la ultima conferință de presă a Organizației ALDE Giurgiu, întrebați de reprezentantul redacției noastre dacă numitul Laurențiu Ionescu a fost primit în acest Partid, atât Toma Petcu președintele ALDE Giurgiu, cât și invitata, Norica Nicolai, europarlamentar, au confirmat acest lucru. Precizăm că Ionescu Laurențiu, fost director al AJPIS – Giurgiu, a fost acuzat de către DNA desăvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente false – dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Cei doi lideri ALDE au mai precizat că Ionescu Laurențiu, cunoscut și sub porecla de ”Lorentzo”, ar fi un caz similar cu cel al Laurei Codruța Kovesi, și că atâta timp cât acesta nu are o decizie judecătorească el poate fi considerat curat ca lacrima. Din câte observați, liderii ALDE nu sunt deloc deranjați de a primi în Organizație, ”dalmațieni”, persoane controversate, asupra cărora planează suspiciuni grave, cu credibilitate scăzută în rândul populației. Precizăm faptul că dorința publicației noastre este aceea de a afla dacă accesul în rândul membrilor de partid al unui individ acuzat de încălcări grave, este moral sau nu, în accepția liderilor ALDE Giurgiu. Pentru a vă da seama singuri de calitățile celui numit în rândurile de mai sus, menționăm că imediat după publicarea în cotidianul nostru al comunicatului primit din partea DNA, în care  apărea acuzația la adresa lui Laurențiu Ionescu, directorul ziarului Jurnal giurgiuvean a primit o ploaie de amenințări și injurii prin telefon și în format on line, de la acest ”mare caracter”, după cum l-au descris liderii ALDE, motiv pentru care acestuia i s-a făcut o plângere penală. În consecință să înțelegem că tinerii respectabili s-au cam terminat în Municipiul Giurgiu și că  indivizi de felul lui Laurențiu Ionescu sunt de acum ”membrii de nădejde” ai viitoarei configurații a ALDE Giurgiu. Dar hai să vedem cum prezenta PRO TV-ul cazul acestui caracter mirobolant:

(…) Banii ar fi trebuit sa fie folositi pentru organizarea de cursuri de formare profesionala, iar niste oameni sărmani să înveţe o meserie. Bărbatul a fost încătuşat de procurorii anticorupţie. Laurenţiu Ionescu, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi Sociale Giurgiu, a fost reţinut marţi seară pentru fals în înscrisuri, fals intelectual şi obţinere pe nedrept de fonduri europene. Ionescu ar fi încasat 100.000 de lei pentru cursuri de formare profesională, care s-ar fi desfăşurat doar pe hârtie. Peste 50 de persoane ar fi trebuit să fie învăţate cum să se descurce în comerţ. Directorul este acuzat că a băgat în buzunar cei 100.000 de lei în condiţiile în care judeţul Giurgiu se poate mândri că are una dintre cele mai mari rate ale şomajului: 7,72%. Peste 6.000 de persoane îşi caută un loc de muncă.

Mai mult de atât, pe surse am aflat că numitului Ionescu i s-ar fi găsit și un loc călduț într-o firmă, probabil plecându-se tot de la considerentul că DNA-ul este o instituție ”rău intenționată” care  ar dori să producă numai necazuri fostului director de instituție de stat, Laurențiu Ionescu.

Precizăm că procesul  nu s-a finalizat, numitul Ionescu beneficiind de prezumția de nevinovăție pe tot parcursul procesului. Ce nu înțelegem însă este graba celor din ALDE de a ”premia” astfel de personaje. Ne întrebam, evident retoric, ce se va întâmpla dacă Ionescu Laurențiu va fi condamnat. Ce va hotărî partidul, cât timp societatea civilă, după cum am constatat, își dorește ” fără penali în funcții publice”! Probabil că Ionescu va fi menținut în funcție întrucăt calitatea de membru este primordială în fața  calității de inculpat/condamnat, în timp ce carnetul de partid este mai valoros decât orice sentință, după cum se pare.

(Florian Tincu)