Cu o săptămână în urmă, în contextul repetatelor refuzuri ale președintelui României de a aproba Bugetul de stat al României, adoptat de Parlament, deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu posta, pe contul său personal de facebook, un fragment din declaraţia politică pe care domnia sa a susţinut-o în Camera Deputaţilor.

„Prin contestarea bugetului, Klaus Iohannis se răzbună pe PSD blocând România”  – preciza parlamentarul  Cristina-Elena Dinu.
”Cu mai bine de 3 săptămâni în urmă, Parlamentul a adoptat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pe anul 2019. Un buget generos, cu alocări istorice pentru domeniile prioritare ca sănătate, învățământ, investiții.Cu toate acestea, România este blocată: sunt blocate investiții, accesări de fonduri europene, creșterea alocațiilor pentru copii, sunt blocate investiții la nivel local și toate astea pentru că președintele Iohannis a contestat legea bugetului la Curtea Constituțională. Este primul buget contestat de un președinte la Curtea Constituțională. De ce face președintele asta? Pentru că președintele este în campanie electorală și vrea să obstrucționeze activitatea Guvernului pentru a putea spune că PSD nu și-a respectat promisiunile din programul de guvernare. (…) Şi, pentru că plângerea sa la Curtea Constituțională a fost respinsă, președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze românilor care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale, copiilor și părinților care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie și față de toți cetățenii care așteaptă realizarea investițiilor în localitățile și județele lor!” – mai menționa deputatul Elena Dinu în postarea sa în mediul virtual.

(Jurnal)