Inventivitatea celor care doresc să scape de arest nu are limite. Dacă mulți din ei evadează în timp ce sunt scoși la muncă, un deținut de la Giurgiu a găsit o altă metodă, una care pare desprinsă din filme. Omul a profitat de neatenția paznicilor de la penitenciar și a evadat, urcându-se în mașina de pâine. „Eroul” întâmplării „s-a bucurat” doar de o jumătate de oră de libertate, până la reîntoarcerea după gratii.

Luni, 16.11.2020, în jurul orei 12:50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfășura activități lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate.

Administrația locului de deținere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate și profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată și capturată pe raza municipiului Giurgiu, și reîncarcerată la ora 13:20.

Cu privire la faptă, s-a procedat la informarea: Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

Cauzele și împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate.

De asemenea, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea unei analize la fața locului, în acest sens, directorii Direcțiilor Inspecție Penitenciară și Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar deplasându-se la Penitenciarul Giurgiu.”, se arată într-o informare a reprezentanților Penitenciarului Giurgiu.

(Jurnal)