Copiii din clasele I – IV de la Școala Gimnazială „Ioan Bădilă” din comuna Malu au marcat așa cum se cuvine Ziua Dăruirii, miercuri, 25 septembrie.

Astfel, ei au strâns și au făcut circa 30 de pachete conținând îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, pe care, mai apoi, le-au dăruit colegilor lor mai puțin norocoși.

Referitor la acțiunea de miercuri, directorul școlii, Mariana Diaconu, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Proiectul „Învață să dăruiești”, are în vedere cultivarea inteligenței emoționale la elevi, dezvoltarea capacității elevilor de a identifica emoțiile pe care le trăiește persoana din fața lor, dar și capacitatea de a observa și de a identifica sentimentele și nevoile celorlalți pentru a dezvolta relații armonioase cu semenii lor.

Gestul lor de prietenie este un îndemn pentru fiecare dintre noi de a fi mai bun, pentru că nimic nu se compară cu bucuria de a vedea zâmbetul unui copil!”, a mai spus Mariana Diaconu.

Cele 30 de pachete pregătite de elevii școlii din Malu distribuite familiilor cu posibilități materiale ceva mai reduse se pare că nu vor fi singurele, elevii dorindu-și ca, din asemenea acțiuni, să facă, la un moment dat, o obișnuință, pentru că, așa cum spuneau și câțiva dintre copii, a dărui din suflet este un lucru extraordinar, și te face să te simți alt om!

(Jurnal)