Ziua de 25 septembrie este declarată, de anul trecut, ZIUA DĂRUIRII. Cu această ocazie, Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, profesor Mirela Delea, a făcut următoarele precizări cu referire la ”ZIUA DĂRUIRII”.

”În data de 25 septembrie 2019 are loc proiectul instituit prin Legea nr. 335/2018 ”ZIUA DĂRUIRII”. Unitățile de învățământ din județul Giurgiu, vor organiza o manifestare de voluntariat, ce va avea la bază principiului parteneriatului și respecului reciproc, în vederea promovării atitudinii responsabile față de semenii noștrii de toate vârstele. Activitățile desfășurate vor avea un caracter social, bucuria de a dărui, dorința de a insufla valori morale precum altruismul, empatia, crearea unor situații de relaționare și colaborare între membrii comunității (elevi, profesori, părinți, comunitatea locală, instituțiile publice).”

În ceea ce privește acțiunile programate a se derula cu această ocazie, inspectorul școlar general a precizat că, în intervalul orar 10,00 – 11,00, va avea loc un „Marș al dăruirii”, urmat, timp de două ore, de diverse acțiuni de voluntariat, în cadrul cărora unitățile de învățământ din județ, organizate în echipe, vor desfășura activități de voluntariat, cu caracter social, în sprijinul normelor și valorilor europene cu respectarea legislației în vigoare, a mai precizat inspectorul școlar general Mirela Delea.

(Jurnal)