După amenda de cinci mii de lei primită de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu pentru „neinscripționarea chiuvetelor” de la căminul pentru persoane vârstnice, o nouă problemă a apărut la aceeași instituție.

Bătrânii sunt în pericol, după cum spuneau surse din cadrul direcției, de a rămâne fără hrană, din lipsă de…semnătură!

Mai exact, în cursul după-amiezii de marți, 14 iulie, inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu au descins într-un control la Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Oncești unde, așa cum aminteam, din pricina lipsei inscripționării chiuvetelor, s-a și aplicat o amendă de 5.000 de lei. În aceste condiții, s-a suspendat serviciul de catering la Căminul respectiv, însă, imediat, s-a solicitat, de către DGASPC Giurgiu, autorizarea ca și cantină (urma să se gătească, dar numai pentru beneficiarii centrului). S-a acordat un aviz pozitiv pentru acest serviciu, numai că…acest aviz zace nesemnat de zile bune. Motivul? Niciunul dintre cei doi directori nu este „disponibil” în această perioadă, ambii fiind în concediu medical: unul și-ar fi fracturat piciorul, iar celălalt…are dureri de cap!

Și, dacă aceasta ar fi singura problemă…Dar durerea de cap a unuia dintre directori, pe lângă că îi lasă pe cei 40 de beneficiari (bătrâni neajutorați) fără hrană, îi mai „încurcă” și pe medicii veterinari concesionari din județ, cărora, de asemenea, nu li se semnează documente, punându-se, astfel, în pericol chiar și sănătatea animalelor din comunele giurgiuvene.

(Jurnal)