Prezent în conferința de presă de joi, 16 iulie, a social-democraților giurgiuveni, primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu a semnalat un fapt despre care și președintele CJ, Marian Mina, dar și senatorul Niculae Bădălău, vorbiseră înaintea lui: numărul mare de controale și, mai ales, de amenzi (unele având valori exorbitante) acordate, de inspectorii direcțiilor deconcentrate, în special primarilor social-democrați.

„Suntem sub asediul controalelor, în acestă perioadă, înaintea depunerilor de candidaturi. Ca o paranteză, în ultima ședință a celor de la PNL, la nivel central, Giurgiu a fost nominalizată ca singura organizație care nu și-a stabilit candidații. E ciudat, iar eu consider că notele de inspecție au ca singur scop racolarea primarilor, prin diverse metode de constrângere, să treacă la PNL. Niciodată în județul nostru nu a mai fost o așa presiune, și asta nu o spun doar eu, ci o spun și alți primari de comune, cu care am mai discutat. În special, Garda de Mediu este un fel de Bau-Bau al județului, inspectorii acestora fiind cei care dau cele mai multe și mai mari amenzi”, a mai declarat primarul Cărăpănceanu, nu înainte de a aminti faptul că inclusiv în comuna pe care o conduce au descins mai multe asemenea controale, imputându-i faptul că nu ar fi transmis, la timp, anumite informări.

Cum era să facem acest lucru, când, de trei luni de zile, cu toții ne luptăm cu starea creată de pandemia de coronavirus?” a mai spus primarul comunei Ghimpați.

(Jurnal)