DUR! Ce le-a spus europarlamentarul Dan Motreanu, în ședința PNL, lui Cîțu, Rareș Bogdan și lui Gheorghe Flutur, în ședința PNL…

0
338

Conducerea PNL a decis, luni  noaptea, să continue negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus. Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu a criticat dur, în şedinţa PNL de luni , decizia conducerii partidului de a continua negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului, conform G4 Media.

Motreanu a  spus că toţi cei care au criticat PSD-ul de-a lungul timpului,  numindu-i pe Florin Cîţu, Gheorghe Flutur sau Rareş Bogdan, se pun acum într-o situaţie ridicolă și că în modul acesta partidul va pierde ” o întreagă generaţie de votanţi”.

Nimeni nu înţelege ce dezbatem aici. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR şi PSD şi încă nu ştim ce vrem. Suntem ca un vapor care navigam fără busolă şi ca atare este puţin probabil să reuşim să ajungem la ţărm neavariati foarte tare”, le-a spus Motreanu colegilor în şedinţă.

Europarlamentarul a mai amintit că, după ruperea USL, mai bine de
7 ani, PNL a încercat se se desprindă de acel proiect. ”Majoritatea votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să facem o întoarcere de 360 şi să ne întoarcem din nou în braţele la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”.

Liderul PNL Giurgiu a mai precizat că dacă o alianţă cu USR este normală, pentru că în multe lucruri cele două partide sunt complementare, astfel că se pot gândi la o alianţă politică şi electorală care ar putea să ducă la câştigarea alegerilor din 2024, cu PSD, liberalii se vor canibaliza în scurt timp.

Motreanu s-a adresat lui Florin Cîţu, Rareş Bogdan sau Gheorghe Flutur, cărora le-a spus că se află într-o situaţie ridicolă, după ce s-au declarat ca antipesedişti convinşi, iar unii chiar au intrat în politică cu lupta lor împotriva PSD, iar acum tot ei propun o alianţă cu PSD.

(Jurnal)