Centura Mihăilești- ultimele pregătiri înainte de darea în folosință

0
317

Conform discuțiilor purtate cu antreprenorul la întâlnirile anterioare, reprezentanții CNAIR confirmă că lucrarea va fi finalizată înainte de termen, cu aproape 3 luni mai devreme. Centura Mihăilești va fi dată în folosință la data de 15 noiembrie 2021.

Ultimele lucrări executate au fost turnarea stratului de uzură pe toată suprafața carosabilului, finisarea taluzurilor pe zona pasajului denivelat, finalizarea sistemului de iluminat al celor 2 parcări, precum și la sistemul de preluare a apelor pluviale.

De asemenea, se montează panourile fonoabsorbante în zonele locuite, se amplasează parapetul median și se montează sistemul antiorbire.

În perioada următoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală.

𝟮𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟬 – deblocarea proiectului și depunerea ofertele pentru construirea șoselei de centură Mihăilești

𝟭𝟮 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟬 – desemnarea câștigătorului, respectiv compania VIAROM Construct

𝟭 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭- începerea lucrărilor

𝗔𝘃𝗮𝗻𝘁𝗮𝗷𝗲𝗹𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶

– reducerea timpului de călătorie pe varianta de ocolire a orașului Mihăilești și creșterea vitezei medii de deplasare de la 24,3 km/h la 85 km/h

– îmbunătățirea siguranței traficului și reducerea numărului de accidente pe această rută

– devierea traficului greu și de tranzit în afara orașului

– reducerea poluării aerului în zona localității urbane, prin creșterea fluenței atât a traficului de tranzit, deviat pe varianta de ocolire, cât și a traficului rămas în zona urbană

– reducerea poluării sonore în zona localității urbane, prin devierea traficului greu pe o rută ocolitoare și prin creșterea fluenței traficului rămas în zona urbană.

(Jurnal)