Vehiculele și stațiile vor fi dezinfectate în fiecare noapte, anunță oficialii care au elaborat și un set de recomandări pentru călători.

Iată câteva recomandări pentru o călătorie sigură:

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, se recomandă tuturor călătorilor să își acopere nasul și gura cu o mască, fie una medicală, fie una confecționată dintr-un material de bumbac, dar, atenție!, și ochii cu ochelari de soare sau de vedere.

Mai trebuie să știți că accesul va fi limitat de numărul de persoane.

Călătorilor le este recomandat să urce numai pe ușa din față a mijloacelor de transport și să coboare pe toate celelalte.

În interior, călătorii vor ocupa locurile de pe scaune și un rând în picioare. Doar atât!  Și numai cu respectarea distanței de siguranță de 1,5 metri. Asta înseamnă că în mijloacele de transport în comun vor intra doar 30 sau 40 de persoane.

Se apelează astfel, pur și simplu la simțul civic al cetățeanului, pentru a se respecta pe sine și pe cel de lângă dânsul – cum spunea un reprezentant al transportatorilor de călători.

Țineți cont de toate aceste recomandări. Este pentru binele tuturor. Dacă nu aveți mască sau mănuși încercați pe cât posibil să nu atingeți foarte des scaunul sau bara de susținere.

În unele orașe din țară (la Iași, de exemplu), călătorii sunt obligați să poarte mască și mănuși. Cine nu are, nu urcă în mijloacele de transport în comun, spun oficialii, care vor să le măsoare temperatura călătorilor.

Totodată mijloacele de transport în comun ar trebui dotate cu dozatoare cu dezinfectant,  iar igienizarea mijloacelor de transport ar trebui să fie făcută în fiecare noapte, la cel mai atent mod cu putință, atât cu cloramină, cât și cu lămpi dezinfectante cu ultraviolete.

Cel mai important este însă, ca toată lumea să respecte măsurile de protecție și distanțare socială.

(Jurnal)