Dumitru Iordache, primarul comunei Călugăreni: „Mă bucur că nu avem dispute în Consiliul Local și le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru implicare”.

0
932

Așa cum scriam în urmă cu ceva timp, Primăria comunei Călugăreni vrea să schimbe fața comunei și să o transforme într-una europeană, cu școli, grădinițe și dispensare moderne care să aducă un plus valoare vieții tuturor cetățenilor ei.

Am purtat un dialog cu Dumitru Iordache, primarul comunei Călugăreni, care ne vorbea despre ultimele lucrări pe care le-a efectuat Primăria din Călugăreni.

Astfel, au continuat lucrările de asfaltare pe strada Castelului, finalizate în proporție de 75%, în acest moment executându-se turnarea ultimilor 300 de metri de asfalt. De asemenea, pe aceeași stradă, s-au montat și câțiva stâlpi de iluminat.

Pe DC 107 care leagă localitatea Călugăreni de satul Hulubești se lucrează de zor la executarea trotuarelor, dar și a șanțurilor pluviale, lucrare care se întinde pe o suprafață de 5,5 km.

Printre prioritățile pe care Primăria le are în perioada imediat următoare se află verificarea stației de epurare a apei menajere, stație care din păcate, deși este finalizată încă din cursul anului 2018, nu a putut deservi locuitorii comunei.

Verificările acesteia se vor finaliza în maxim o lună de zile, urmând ca ulterior, fie să se concesioneze acest serviciu către o firmă de specialitate, fie să se înființeze un nou serviciu în cadrul Primăriei Călugăreni.

Cum în această perioadă se lucrează la bugetul pe anul în curs, primarul Dumitru Constantin dorește ca 50 milioane de lei din bani colectați să meargă către investiții.

În acest sens, banii vor acoperi modernizarea străzilor Castelului, a străzii Doamna Stanca, a DJ 411 ce leagă localitatea Călugăreni de Singureni, dar și construcția a două parcuri în localitățile Brăniștari și Uzunu, reabilitarea Școlii Generale din Uzunu și din Brăniștari, construcția unei hale moderne de carne și lactate în Târgul de la Călugăreni, o nouă bază sportivă.

Tot în cursul acestui an se va realiza și dotarea cu echipament de specialitate a dispensarului din comuna Brăniștari.

Dumitru Iordache se declara mulțumit de ajutorul pe care Consiliul Județean Giurgiu l-a oferit comunei. Astfel, comuna Hulubești va avea  o școală nouă care se va ridica cu bani de la Uniunea Europeană.

Tot pe lista pentru 2022 se află și acordarea tuturor tipurilor de burse de care elevii comunei beneficiază începând cu acest an școlar.

Zilele acestea la invitația Primăriei, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul preuniversitar (ARACIP), va realiza activitatea de evaluare externă a calității educației în vederea autorizării pentru grădinița cu program prelungit din localitatea Călugăreni.

Scopul acestei autorizări este „deschiderea primei grădinițe de acest fel în comună”, ne declara Dumitru Iordache.

Un lucru important pe care aș vrea să nu-l uit a-l aminti din discuția purtată cu primarul din Călugăreni, este mulțumirea la adresa tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică.

Edilul spunea: „Mă bucur că nu avem dispute în Consiliul Local și le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru implicare. Progresul comunei este la fel de important, indiferent de partidul din care facem parte, căci toți ne dorim un trai mai bun pentru locuitorii comunei Călugăreni”.

Îi mulțumim ca de fiecare dată primarului Dumitru Iordache pentru timpul acordat și îi dorim ca toate planurile puse pe hârtie acum la început de an, să prindă contur.

(Ana Magheru)