067aa8db82aa9801028ab1c70687b414

Înlocuirea conducerii în DSVSA Giurgiu pare să fie de bun augur. Odată cu numirea dr. Cornelia Iliescu în funcția de director iată că au început să apară și comunicatele de presă privind activitatea instituției. Conform acestora în săptămâna 25-29 iulie serviciul Birou Control Oficial Siguranța Alimentelor a  verificat  un număr de  34 unități, propunându-se emiterea a 3 Ordonanțe de interzicere a activității, fiind  prelevate 23 de probe de produse alimentare și aplicată doar o sancțiune contravențională în valoare de 600 lei,  împreună cu  Instituția Prefectului.  Totodată  în cadrul programului POAD s-a făcut verificarea la recepția , depozitarea si distributia în comuna Mârșa (jud. Giurgiu) a produselor alimentare destinate persoanelor defavorizate.

Conform aceluiași comunicat, Biroul Antifraudă din cadrul DSVSA a verificat două centre de colectare ouă, fiind soluționate 5 sesizări, s-au efectuat controale în unități de alimentație publică, verificarea CSVA-uri privind inspecțiile în exploatații nonprofesionale și s-a asigurat permanență în Punctul de Control Frontieră Giurgiu.

De precizat că pe lângă activitățile obișnuite Serviciul  Control Oficial Sănătate Animală a monitorizat evoluția focarului de antrax din comuna Putineiu, sat Vieru, din ferma lui Gâdea Ion și totodată s-a asigurat permanența în vama Giurgiu în contextul dermatozei nodulare contagioase a bovinelor, depistată în zone apropiate de graniță, în Bulgaria.