ALDE Giurgiu se debarasează de membrii cărora nu le place munca de partid…Copreședintele Toma Petcu mărturisește că dorește să candideze pentru un post de parlamentar … Care sunt jocurile din spatele campaniei de denigrare a președintelui Călin Popescu Tăriceanu !

0
140
DSC01982ALDE Giurgiu se află, în această perioadă, în plin proces de reorganizare și de înlocuire de membri. Copreședintele partidului, Toma Petcu, a prezentat, în conferința de presă de vineri, 29 iulie, motivele acestor înlocuiri: Este vorba despre persoanele care, probabil, nu au avut disponibilitatea necesară să activeze în perioada de campanie și precampanie și, ca atare, au fost înlocuite cu o serie de oameni care au dovedit în această perioadă că pot munci și pot aduce un plus partidului. În Biroul Politic Teritorial am promovat o serie de oameni noi, cum ar fi domnul general în rezervă Vasile Gușatu, dar și oameni tineri, cu un real potențial, cum ar fi domnul Silviu Dumitrescu, care, până acum a făcut parte din PNL, dar a decis să ni se alăture, a declarat Toma Petcu.
Totodată, acesta a precizat că formațiunea pe care o reprezintă se pregătește intens pentru alegerile parlamentare din toamnă: Candidatura noastră pentru alegerile din toamnă va fi una serioasă, bazată pe muncă și argumente. Consider că putem îmbunătăți scorul pe care l-am obținut la algerile locale, pentru că avem capacitatea de organizare necesară, avem 80 de consilieri locali în tot județul, avem 3 primari, 5 viceprimari și un vicepreședinte de Consiliu Județean. Îmi doresc să candidez pentru un post de parlamentar, și nu sunt singurul din partid care își dorește acest lucru. Sunt convins că la municipiu vom obține mult mai multe voturi, care să ne ajute în obținerea de posturi de parlamentari, pentru că vom prezenta o echipă puternică, care va reprezenta giurgiuvenii și va ține cont de semnalul pe care aceștia le-au dat la alegerile locale – acela că nu i-am convins, noi, politicienii, suficient de mult, astfel încât să aveam prezență la vot de peste 50%. Consider că adevărata democrație există când oamenii ies în număr mare la vot, indiferent de conducătorul pe care îl votează, a mai spus copreședintele ALDE Giurgiu.
Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferință dacă ALDE Giurgiu este afectat de scandalul în care se află implicat în prezent liderul de la Centru, Călin Popescu Tăriceanu, Toma Petcu a replicat: În perspectivă, nu putem spune că nu ne afectează.. Este o lovitură de imagine, o încercare de denigrare a domnului Tăriceanu, în condițiile în care ALDE a deranjat pentru că a fost singurul partid care a depășit pragul electoral (în afară de cele două mari formațiuni, PSD și PNL). De asemenea, ALDE a deranjat pentru că în toate sondajele este creditat cu un scor de aproape 10% pentru alegerile din toamnă. Așadar, s-a gândit că trebuie stopată ascensiunea domnului Tăriceanu, dar și direcția categorică pe care ALDE o afișează, de a forma majoritate împreună cu PSD după alegeri. (…) Problema se pune care va fi cel de-al treilea partid care va intra în Parlament, iar anumite structuri își doresc să intre PMP, ca să poată să le facă ”jocurile”. Dacă Traian Băsescu intră în Parlament, vă spun de pe acum că vom avea surprize total neplăcute. (…) Eu sunt convins că domnul Tăriceanu are capacitatea și experiența necesară de a veni în fața publicului pentru a oferi explicații, deși, în fond, nu ar avea ce să explice… Repet, este o încercare de denigrare…, a conchis copreședintele ALDE Giurgiu,  Toma Petcu.
(Nicolau Teodora)