CE MÂNCĂM! Două supermarketuri din Municipiu, găsite cu numeroase nereguli de către comisarii CJPC! Unul din acestea, propus a fi închis până la 6 luni…

0
373

Ce au găsit comisarii Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor în două din supermarketurile din Municipiu. Unul ar putea fi închis până la 6 luni…

Un control operativ efectuat în data de 24 octombrie, în două dintre supermarketurile Municipiului Giurgiu au relevat alte noi surprize, mai puțin plăcute, pentru comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu.

Astfel, la supermarketul Supeco Investment SRL Giurgiu , comercializarea unor legume și fructe cât și a unor produse alimentare se făcea cu caracteristici organoleptice neconforme; peștele congelat era vândut cu glazură de gheață în exces, iar unele din produsele alimentare aveau ambalajele deteriorate.

În plus erau folosite o parte din vitrinele frigorifice fără termometru pentru monitorizarea temperaturii, iar comercializarea unor produse alimentare se făcea fără a avea prețul afișat.

Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei, cât și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Cel de-al doilea supermarket cu pretenții controlat a fost Lidl Discount SRL Giurgiu.

Acesta folosea avea unele din vitrine și din camerele frigorifice neigienizate, folosea un depozit cu pereți neigienizați și utiliza unele cărucioare de marfă,  neigienizate.

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu au mai constat existența unor plăci de gresie sparte la intrarea în magazine cât și comercializarea unor legume și fructe cu caracteristici organoleptice neconforme.

În plus salariații respectau temperatura de depozitare pentru unele produse alimentare și nici gramajul indicat pe etichetă, la unele produse alimentare.

Au mai fost găsite neconcordanțe între cantitatea netă declarată, comparativ cu cea determinată, ale unor produse; condiții igienico-sanitare precare, în zona de patiserie (paviment și tavan neigenizate, cât și folosirea unor cuptoare și tăvi, cu strat gros de arsură, neigienizate).

Supermarketului i s-au aplicat două amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei cât și oprirea temporară a comercializării produselor până la remedierea deficiențelor privind nerespectarea condițiilor de depozitare/expunere produse.

Totodată s-a dispus oprirea temporară a comercializării produselor în valoare de aproximativ 1.500 lei și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 1.500 lei.

În același timp s-a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni. 

În concluzie, mărimea și notorietatea unui magazin alimentar nu este întotdeauna garanția comercializării unor produse de calitate, a unui comerț corect, efectuat după reguli și norme alimentare ce trebuie respectate cu scopul protejării sănătății consumatorilor.

Sursa: CJPC Giurgiu