AcasăActualitateIntrați la ”PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate,...

Intrați la ”PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate, pe care merită să le gustați, măcar o dată!

De ceva timp, un investitor turc, Murat Karabulut, a deschis o brutărie/patiserie, botezată ”PABLO”, în fosta locație a unui cuptor de pâine, undeva la capătul șoselei Oinac (1 Decembrie 1918), pe care va trebui să o vizitați NEAPĂRAT!

 

De ce? Pentru că în brutăria asta veți descoperi produse pe care nu le veți putea găsi decât aici! Despre unele dintre ele nici măcar n-ați auzit, n-ați știut că există!

Pudrate cu zahăr și de o lumină caldă căzută din tavan, produsele îți fac cu ochiul, încă de la intrare. De la rahatul turcesc, pregătit în diferite variante, la sugiuk, baclavale (preparate după rețete orientale), produse de specialiști cofetari turci, la bomboane cu fructe exotice și condimente aduse din toate colțurile lumii, toate vă vor ispiti, până la extrem…

Zeci de povești orientale, delicioase, ce abia așteaptă să vi se topească pe cerul gurii!

Murat Karabulut, administratorul Brutăriei PABLO, ne promite multe surprize mai ales în perioada apropiatelor sărbători de iarnă, vorbindu-ne rar, într-o română voalată de accentul oriental, desfăcându-ne în vorbe, bucată cu bucată, fiecare colțișor al încăperii, îmbăiată de mirosuri irezistibile…

Aici, la noi puteți lua condimente, sută la sută naturale. Și tot de aici puteți cumpăra fel și fel de  bomboane, fursecuri, cornulețe dulci și sărate, pentru toate gusturile și toate… buzunarele – ne spune Murat, arătându-ne cu mâna vitrinele ticsite cu dulciuri, plăcinte, checuri și cozonaci…

Rahatul cu fistic, cu nucă, alune de pădure și stafide, cu gust de portocale, lamâie, de struguri, migdale sau rodie, într-o combinație delicioasă cu cacao sau cafea, stau aranjate în cutii strălucitoare.

Nu lipsesc platourile și cutiile cu bomboande de LUX, în combinații de fructe confiate, rahat și baclavale, ce pot fi, la fiecare ocazie specială,  CADOUL ideal pentru oricine.

Din brutăria ”PABLO” nu pot lipsi pateurile cu brânză, cu mere sau cu vișine, sarailia și baclavalele, produse de cofetari turci, aduse, de două ori pe săptămână, tocmai din Turcia!

Aici, în România nu găsești nici materie primă și nici specialiști care să știe să le prepare. Anul trecut am încercat să fac, împreună cu câțiva cofetari români, dar nu erau bune. Acum însă marfa este foarte bună, merge foarte bine și lumea o laudă, zicând că e gustoasă – ne spunea Murat, cu un scurt plescăit de plăcere.  

Fiind vorba despre o brutărie, evident că reprezentative sunt sortimentele de pâine. Pâinea cu maia se vinde foarte bine…

Aici, la noi, pâinea este frământată și produsă zilnic, nicidecum de pe o zi pe alta. Avem lipie mare, lipie mică, pâine cu cartofi, cu secară, graham…

Pâinea este frământată cu mâna, ca în urmă cu sute de ani, în casă. Am preferat să iau câțiva lucrători în plus, decât să o produc industrial. De aia pâinea noastră nu are întotdeauna un aspect comercial ca în reviste, nu lucește de parcă i-ai dat cu lac, dar cu siguranță are gustul acela de pâine proaspătă de casă, de care nu te mai saturi mâncând-o.

Pâinea neagră, este adevărat că nici ea nu crește durdulie, ca în poveste, nu este nici lucioasă, dar are un gust de basm – spune Murat, închizând ochii de parcă ar fi lăsat aburii pâinii, tocmai scoase din cuptor, să-i pătrundă în nări.

Totul este natural! Iată de ce mulți dintre clienții noștri sunt din aceia care suferă de diabet sau de diferite boli de nutriție și tocmai de aceea cumpără de aici, pentru că știu că totul este natural, fără adaosuri, fără chimicale. Nu facem cocă în care să punem tărâțe sau altceva…

Un sortiment nou este pâinea Taban, care până acum venea din Bulgaria, produsă industrial. Noi am optat pentru varianta mai ieftină și naturală, care e sub prețul celei aduse de peste Dunăre, la greutatea de 300 de grame.

Lipia de casă, în această brutărie, este de asemenea naturală. Se fac și chifle la comandă, în orice cantitate, pentru ocazii deosebite, pentru restaurante cât și pentru evenimente în familie…

Pâinea frământată la mână iese altfel, nu se întărește, poți să o mănânci și peste câteva zile. Totul este ”hand made”, cum se zice pe afară. La mașină, adică industrial, aceeași pâine iese cu coajă tare, se fărămițează și nu mai are același gust. De aceea țin 3-4 angajați în plus, dar pâine la mașină nu fac!

Franzela de bază, de 300 grame, este produsă cu făina luată de la un producător de făinuri speciale. Dau cu 2-3 bani mai mult, dar pâinea iese gustoasă și rămâne proaspătă. Eu am mers pe gustul și calitatea produsului, de aceea țin la elementele de bază pentru a produce pâinea.

Din Brutăria PABLO nu lipsește nici cozonacul. Are 600 de grame și este făcut cu de toate, după cum ne spunea Murat: cu cacao, cu  nucă, rahat și stafide…

Ia unul din vitrină și îl cântărește…Cântarul arată peste 600 de grame! Zâmbește și îmi spune: – Mai bine să fie mai mult decât să creadă clientul că îl furi…

Brutăria ”PABLO” s-a adaptat și ea la piață producând, la rândul ei, Pizza.

Deocamdată producem o singură varietate de pizza. Urmează însă ca în câteva săptămâni să aduc făinuri speciale de pizza din Italia și atunci schimb rețeta și vom avea o paletă mai diversificată.

Facem Pizza și la comandă în regim de catering… Orice, oricând, pentru ca omul care comandă să fie mulțumit – îmi mai spune Murat, alergând înspre brutărie, unde salariații scot încă o șarjă de pâine.

Se întoarce după câteva minute, spunându-mi: există un secret în ceea ce privește producerea pizzei. Ea trebuie frământată cu foarte puțină drojdie și lăsată la rece. Iar abia a doua zi se face pizza. Făina produsă aici, la voi, nu permite însă un astfel de mod de preparare. Făina românească este foarte bună, dar pentru pizza trebuie altceva. Nu avem tehnologie de morărit pentru făina specială destinată pizzei.

Un produs la fel de apreciat este ruloul cu cabanos. Respectăm calitatea produsului și, prin el, pe cel care cumpără de la noi, consumatorul – ne mai spunea Murat Karabulut, noul competitor pe piața de panificație giurgiuveană, pe care merită să-l vizitați, și să-i gustați produsele.

Cu siguranță nu veți regreta că ați pășit în brutăria PABLO !!

(Florian TINCU)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
21.1 ° C
21.1 °
21.1 °
45 %
2.1kmh
20 %
Dum
21 °
lun
24 °
mar
26 °
mie
23 °
joi
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!