Dorind să îi sprijine pe producătorii autohtoni, directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor, a organizat o Piață volantă chiar în curtea instituției pe care o conduce!

0
477

Vineri dimineață, câteva zeci de producători de produse agroalimentare din județul Giurgiu au descărcat marfa  direct în curtea Direcției județene pentru Agricultură Giurgiu, în Piața volantă organizată ad-hoc ca și a anul trecut, la inițiativa directorului instituției, Petra Ochișor.

„Ținând cont de faptul că suntem în plin zezon de producere și  de valorificare a  produselor agroalimentare, mă  refer la fructe de sezon gen  cireșe, căpșuni cât și la legume precum tomate, usturoi, ceapă și chiar cartofi autohtoni, în spiritul promovării și popularizării producătorilor agro-alimentari giurgiuveni am  dorit  să  desfășurăm o acțiune similară cu cea de  anul trecut care s-a buccurat de un real succes și mă refer aici la organizarea de Piețe volante – menționa directorul DAJ,

Aceste Piețe, după cum vă amintiți, au fost amenajate ca și acum , chiar la noi, în curtea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu.  Și anul acesta, cei care au produse de genul celor amintite și care – în baza certificatelor și atestatelor de producători – vin să le prezinte publicului cumpărător, le pot desface  de vineri, 27 mai, în cadrul acestor Piețe volante pe care le vom organiza atâta timp cât ele vor fi solicitate – preciza Petra Ochișor.

Întrebată pe ce perioadă vor putea fi ele accesate de cumpărători directoarea DAJ a spus: Noi ne dorim ca ele să se se întindă pe o perioadă cât mai lungă…depinde doar de cerere și ofertă.

După cum puteți constata  ele vor fi organizate săptămânal. Aici , în curtea DAJ, doar vinerea,   iar sâmbăta și duminica  în incinta Pieței Centrale a Municipiului. Se  intenționează să se introducă și o locație permanentă, în zilele de  sâmbătă și duminică,   în sprijinul acestor  producători autohtoni.  Asta deoarece acești producători volanți  nu pot  menține un ritm permanent al desfacerii produselor,  de-a lungul întregii săptămâni, dar pot face asta la sfârșit de săptămână, timp de două zile. Așa că sâmbătă, 28 și  duminică , 29 mai, aceste Piețe volante vor fi deschise giurgiuvenilor în Piața Centrală. 

Directoarea Ochișor mai spunea că vineri, 27 mai, la această acțiune desfășurată în curtea DAJ Giurgiu, au participat  producători din tot județul.

Astăzi au fost prezenți 30 de producători, cererea fiind însă cu mult mai mare.  Eu le-am  solicitat să vină din toate colțurile județului ca să nu se spună că pentru unii am făcut mai mult și pentr alții mai puțin… Menționez că mulți dintre primari de localități ne-au dat tot sprijinul în  identificarea unor  producători  care să le reprezinte zona…

Așa se face că unul vine de la Vărăști din cadrul Cooperativei,  ca reprezentant al celor 80 , altul  vine din zona Izvoarele, cultivator de  fructe, acolo unde avem o plantație  de cireși  în sistem ecologic, aflată  deja în al doilea an  de producție, altul  vine de la Bucșani pentru căpșuni, mă refer la reprezentantul producătorilor de acolo sau de la Adunații Copăceni  de unde avem flori,  dar și produse agroalimentare, preparate tradiționale autohtone, de la Malu din partea de sud, din Slobozia chiar și din Găujani. 

Nu sunt de ignorat nici cei din Prundu, Putineiu, Herăști , adică toată zona adiacentă Municipiului și să nu omitem să amintim și celelalte comune apropiate,  Stăneștiul  Putineiu sau Băneasa…

Astăzi avem aici o producătoare  de la Hotarele, din bazinul cel mai important pentru căpșuni al județului…Mâine va veni o alta, iar poimâine o alta și tot așa, prin rotație, producătorii giurgiuveni vor putea, pe de-o parte să fie cunoscuți de publicul consumator, iar pe de altă parte își vor putea desface produsele  celor interesați să le cumpere, la un preț ceva mai redus decât în altă parte –  ne-a mai spus Petra Ochișor, directorul DAJ Giurgiu.

Domnia sa  ne mai  mărturisea că își dorește foarte mult promovarea acestor producători giurgiuveni care fac eforturi disperate pentru a-și putea valorifica produsele în piețe, oameni care petrec aproape zi lumină pe terenurile pe care le cultivă,  lucrând alături de întreaga familie.

(Jurnal)