2.000 de oameni au participat vineri, 27 mai , la Hramul Mănăstirii ”Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia!

0
491

Astăzi, ca în fiecare an la data de 27 mai, a avut loc Hramul Mănăstirii ”Sf. Ioan Rusul” din ccomuna Slobozia, județul Giurgiu. Gazda sărbătorii a fost preotul arhimandrit Teodor Ștefan, care păstorește cu frumusețesufletească și har acest colț de rai hărăsit de Dumnezeu.

După cum ne spunea părintele arhimandrit, Teodor Ștefan, vicarul Episcopiei Giurgiului,  la ceremonie au participat un număr impresionant de oameni, circa 2000.

Cu acest prilej s-a sfințit Biserica  pe care am  construit-o în cimitirul Mănăstirii… Au fost prezenți foarte mulți credincioși pentru că  Hramul ”Sf Ion Rusul” este cel mai mare hram din Episcopia Giurgiului. 

Nu întâmplător Mănănăstirea a fost ridicată în cea mai rămas din așezământul unei unități militare căci Sf. Ioan Rusul a fost militar în armata Țarului Petru, luat prizonier de turci, unde a fost pus la muncă la grajduri. Și astfel o mănăstire a luat ființă în unitatea militară primită în folosință…ne-a povestit părintele Teodor

Pelerinii trec pragul mănăstirii  săptămână de săptămână, dar mai ales la Hram  în ziua de 27 mai și vin, ca și acum, cu miile , din toate colțurile țării.

La sărbătoarea hramului  de anul acesta, după cum am aflat, au venit autocare  din Călărași, Dâmbovița, București, Prahova… Asta pentru că Mănăstirea din Slobozia  ca și personalitatea Sfântului ”Ioan Rusul” sunt  cunoscute aproape în toată țara.

Mulți dintre ei povestesc despre minuni petrecute aici, în acest lăcaș de rugăciune și smerenie . Una dintre minunile despre care  s-a tot vorbit dar pe care nu toți o cunosc este cea  trăită de o femeie din Râmnicu Vâlcea, pe nume Tudorița, care a doua zi de Paște, în anul 2015, a venit la slujbă, spunând părintelui:

 „Nu mă cunoașteți, nu vă cunosc, părinte…Cu ceva timp în urmă am fost diagnosticată cu cancer la colon. Am urmat toate sfaturile medicilor, dar, din păcate, starea mea era foarte gravă, iar medicii îmi anunțaseră copilul că inevitabilul se va produce. Eram la Terapie Intensivă și în salon au intrat trei medici, cărora am început să le spun despre durerile mele.

Unul dintre medici mi-a spus că mă voi face bine! Iar acel medic era chiar Sf. Ioan Rusul, pe care l-am recunoscut în icoane. După aceea mi-a spus că dacă vreau să îl mai văd, să vin să îl caut la locuința din Giurgiu”.

După atâta vreme, timp în care  destui  au cunoscut iadul Pandemiei, oamenii sunt acum setoși de a merge la moaștele sfinților și a se ruga la ele. Asta se întâmplă și aici, unde sălășluiesc moaștele Sfântului Ioan Rusul aduse tocmai din Grecia, Insula Evia.

Astăzi  cinci călugări viețuiesc și se roagă în  acest Univers îngăduit de Dumnezeu , în comuna Slobozia.

(Jurnal)