Directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu, Sorin CEPRAGA, ne spune care sunt cele mai recente investiții privind rețeaua de termoficare a orașului…  

0
502

      După ce, într-o discuție recentă,  a analizat noul context economic referitor la prețul gazului pentru perioada iernii 2022-2023 și după ce a avertizat abonații din sistemul de furnizare a căldurii în sistem centralizat că de acum încolo cine nu își va plăti factura va fi debranșat, fără nicio excepție, i-am solicitat directorului Uzinei Termoelectrica Giurgiu, ing. Sorin CEPRAGA,  să ne vorbească despre programul de investiții pentru următoarea perioadă, însemnând anul 2023.

  La acest moment se continuă investiția ce se află în curs, breteaua Nord-Centru-Sud, adică legătura dintre partea de nord  și partea de sud a orașului privind rețeaua de transport în ce privește alimentarea cu energie termică. Ea este funcțională, de le 1 decembrie, dar nu terminată în întregime…

 Pentru la anul, tot pe rețeaua de transport am avut deja o licitație  privind o  lucrare pentru care avem aprobarea ca și cofinanțare,  de la programul de termoficare. E o lucrare ce înlocuiește o rețea de transport între cartierul aflat pe strada Daciei și Grădinița nr. 4 , din cartierul Tineretului. O rețea în care am introdus o țeavă preizolată de vreo 2,5 milioane ca valoare.

 De la anul încercăm să mai realizăm niște proiecte, dar  trebuie să existe și bani pentru cofinanțare. Aceasta pe care am amintit-o anterior are un contract deja făcut. Avem un  ordin de aprobare  a cofinanțării din partea Ministerului, deci 99% suntem siguri că i se va da drumul în vederea realizării – ne mai spunea ing. Sorin Cepraga, directorul general al Uzinei Termoelectrica Giurgiu, ce ne promitea că la viitoarea întâlnire va dezvolta subiectul investițiilor pe partea de energie verde, tot mai accesat în actualul context energetic național și mondial.

(Florian Tincu)