Alarmați de apelul făcut de către Administrația Națională „Apele Române”  pentru  folosirea rațională a resurselor de apă și pe cât posibil a economisirii acestora, am primit solicitarea din partea câtorva cetățeni să aflăm dacă acest pericol există în Municipiu, dar și în celelalte localități ale județului nostru.

Oamenii s-au panicat  – după cum ne-au declarat – atunci când pentru activitățile casnice, Administrația Națională „Apele Române” a  recomandat populației ca acolo unde există posibilitatea să apeleze la folosirea/stocarea apei din surse alternative (inclusiv a celei de ploaie, când este posibil), astfel încât apa de băut (potabilă) să ajungă tuturor.

Deși știam că operatorul Apa Service Giurgiu are în administrare puțuri de mare adâncime și că nu ar exista motive să ne alarmăm, am solicitat totuși directorului instituției, Popescu Alexandru George  câteva lămuriri privind livrarea apei către populație.

 Foto: Popescu George Alexandru – dir. Apa Service Giurgiu

Nu avem deocamdată probleme cu apa potabilă, în Municipiul Giurgiu – ne-a spus directorul Apa Service. Noi nu avem cui s-o dăm… Nu avem agenți economici care să solicite atâta apă cât am putea noi să livrăm. Din fericire pentru  giurgiuveni, au avut grijă de noi cei dinainte de ’89 și ne-au făcut  puțuri de adâncime, multe și bune.

Întrebat dacă în județ situația este cu totul alta, directorul Popescu Alexandru ne-a spus : În județ sunt câteva probleme la Gogoșari . Dar sunt vechi…Acolo e un puț care nu are apă de ani de zile. Dar se va rezolva și acolo…Se lucrează…se fac alte puțuri. Legat de situația curentă, de  caniculă și de scăderea nivelului apelor,  noi în județ nu am avut probleme. 

A mai fost una,  acum o lună în urmă, la Mihăilești unde cetățenii consumau mai multă apă decât era capacitatea noastră de pompare. Le-am oprit atunci pentru vreo două ore apa și s-au liniștit. Oamenii  au înțeles că dacă își bat joc de ea și o folosesc în grădină, la udat,  vor rămâne fără apă și nu au mai fost probleme – a mai precizat directorul Apa Service Giurgiu.

( Jurnal )