În ședința de plen a Camerei Deputaților de luni, 14 februarie, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei a susținut o interpelare adresată ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Într-o postare pe facebook deputatul PNL explică scopul  intervenției sale.

Tema interpelării este situația sistemului de irigații Giurgiu-Răzmirești.

Am solicitat ministrului Agriculturii detalii despre stadiul proiectului tehnic pentru secțiunea A+C (proiect depus la Ministerul Agriculturii, în urma numeroaselor demersuri și a întâlnirilor cu responsabilii din Ministerul Agriculturii și ANIF central și local).

Prin implementarea acestui proiect – cu o valoare totală de 485.208.693 lei – fermierii din 16 localități ale județului Giurgiu vor beneficia de irigații, suprafața totală irigată fiind de peste 100.000 de hectare – 76.582 ha în județul Giurgiu și 29.085 ha, în Teleorman.

Am cerut, de asemenea, ministrului Agriculturii susținerea pentru urgentarea următorilor pași spre realizarea acestui proiect, în mod special, pentru asigurarea finanțării necesare refacerii sistemului de irigații Giurgiu-Răzmirești, dar și prezentarea stadiului concret (inclusiv alocarea creditelor bugetare) pentru acest proiect, extrem de important pentru agricultura din județul Giurgiu– a mai precizat deputatul giurgiuvean, Alexandru Andrei.

(Alexandru Andrei – deputat PNL)