Deputat PNL, de Giurgiu, Gabriela HORGA: ”Până acum, nu am văzut din partea PSD Giurgiu și a președintelui acestuia, Marian Mina, niciun îndemn la vaccinare…!”

0
90

Sunt 88 de pacienți internați cu Covid 19 în secția de boli infecțioase, pe 70 de locuri și 40 de pacienți pozitivi la UPU, la acest moment, în cadrul Spitalului județean de Urgență Giurgiu. Avem nevoie de solidaritate într-un moment greu, nu mai este loc de calcule politice atunci când sunt în joc viețile oamenilor.

Deși Campania de vaccinare a început de acum 9 luni în urmă președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă abia acum,  primul semnal de implicare.

 Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a cerut parlamentarilor social-democrați printr-un mesaj intern să dea un exemplu populației și să meargă în număr mare la a treia doză de vaccin.

Și cât de importantă ar fi fost implicarea PSD în campania de vaccinare, ținând cont, în special, de numărul mare de primari social-democrați din zona rurală. Dacă demersul PSD este sincer, sper să fie urmat și de organizația din Giurgiu.

Până acum, nu am văzut din partea acestei filiale sau a președintelui PSD Giurgiu, Marian Mina, niciun îndemn la vaccinare. Ba dimpotrivă! Atunci când prefectura Giurgiu și DSP au organizat caravane ale vaccinării nu v-ați implicat d-le Mina în niciun fel, nicăieri, nici măcar vreun mesaj de încurajare nu ați dat!

Cei din PSD au jucat, în mod constant, în ambele tabere, sprijinind în același timp mitingurile împotriva restricțiilor necesare pentru combaterea pandemiei. Ne aducem aminte și acum îndemnurile lor și pozele consilierilor județeni la mitinguri!!!

În mod constant au sabotat campaniile de respectarea a regulilor și campania de vaccinare, punând jocul și atacul politic mai presus de interesul public!

Mai mult de atât, în timp ce toată Europa promovează certificatul verde, un deputat PSD de Giurgiu, MEDIC de profesie, a votat împotriva ordonanței care reglementează modul în care este eliberat certificatul pentru cetățenii români. Dacă legea de aprobare a ordonanței va fi modificată sau respinsă în Parlament, este posibil să ajungem în situația de a nu mai avea bază legală pentru eliberarea, în continuare, a certificatelor. Parlamentarii care votează în acest fel  își vor asuma faptul că românii nu vor mai putea circula liber în Europa fără certificat verde, fiind ținuți în carantină? Își vor asuma faptul că nu vom avea aceleași drepturi ca alți cetățeni europeni?! Vă asumați astadomnilor social democrați giurgiuveni? Probabil nici nu ați citit ce ați votat… Ăsta este, de fapt, interesul acordat pentru problemele grave ale românilor din această perioadă!

Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, caută să câștige capital politic, folosindu-se de situația disperată a Spitalulului Județean de Urgență. A publicat mesajele trimise pe whatsapp de prefectul Aneta Matei, care a adresat primarilor rugămintea de a contribui, în limita posibilităţilor, la achiziţionarea de materiale sanitare stringente pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în această perioadă. Este normal să ceară sprijin pentru giurgiuveni, asta înseamnă solidaritate! Guvernul PSD “a avut tot ce îi trebuia” în cazul dramei de la Colectiv, dar asta nu i-a împiedicat să lase oamenii să moară în spitale, decât să recunoască nevoia de ajutor ale victimelor!!!

Infrastructura Spitalului județean Giurgiu nu permite amenajarea unei secţii de ATI, de aceea prefectul a rugat să se contribuie la achiziţionarea de concentratoare de oxigen. Nici măcar mesajele disperate, potrivit cărora toți pacienții sunt dependenți de oxigen,  iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești, nu l-au impresionat pe Mina, care le-a publicat pe Facebook, în încercarea de a câștiga capital electoral.

Asta deși atât prefectul, cât și președintele CJ, Dumitru Beianu, au pregătit valul IV, au făcut rost de resurse și fac în continuare eforturi constante pentru asta, iar medicii giurgiuveni au primit chiar și bolnavi transferați.

Secţia de Boli Infecţioase, care tratează bolnavii COVID, este în permanenţă ocupată la capacitate maximă, cu toate că numărul de paturi COVID s-a triplat în ultimele două săptămâni. Tot în ultimele două săptămâni, Spitalul a tratat, suplimentar capacităţii, 140 de pacienţi pozitivi pentru care nu s-au găsit locuri disponibile în alte unităţi spitaliceşti din ţară, deoarece situaţia pandemică este disperată peste tot în România. Cadrelor medicale giurgiuvene trebuie să le mulțumim pentru că, împreună cu conducerea spitalului, se luptă zi de zi pentru viața oamenilor internați aici!

Marian Mina a fost președintele CJ Giurgiu între 2016 și 2020, dar astăzi nu își asumă nicio răspundere pentru starea infrastructurii de sănătate din județ! Dă vina pe actuala conducere, desi administrația liberal s-a instalat anul trecut, în plină pandemie. Din păcate, o nouă dovadă că liderii PSD nu se gândesc la oameni, ci sunt preocupați doar de sondajele de opinie.

Vaccinarea este esențială pentru a depăși această perioadă dramatică și pentru a reveni la normalitate! Aștept ca și PSD Giurgiu să iasă din ipocrizie și să se implice în sprijinirea campaniei de vaccinare concret, asumat, fără jocul dublu care caracterizează PSD, încurajând dezinformarea practică de mulți formatori de opinie! Și doar i-am auzit chiar si zilele trecute!

P.S. Și lăsați atacurile astea jenante (o altă placă nu aveți?) că eu sau președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, nu suntem giurgiuveni… Că oricum ne implicăm mai mult ca voi, suntem cu mult mai interesați în această perioadă critică, dacă există resursele necesare pentru a o depăși, având infinit mai puține interese în “obiceiurile proaste” pe care le perpetuați voi de ani de zile în acest județ! Faceți și voi ceva pentru oameni și măcar votați cu responsabilitate în Parlamentul României!

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)