De Ziua Copilului, primarul localității Oinacu, Fabian ȚÎRCĂ, a dăruit tuturor elevilor comunei, câte o bicicletă! Ce cadou le-a făcut Deputatul Gabriela HORGA, elevilor și profesorilor localității… (Galerie FOTO)

0
223

Marți, 31 mai, la ora 10.00 sute de persoane, copii, părinți și elevi au luat cu asalt curtea Primăriei Oinacu, acolo unde primarul Fabian Țîrcă, urma să  ofere unui număr de 216 de elevi ai Școlii nr. 1 din comună, din care fac parte și cei mici din clasele pregătitoare ale  Grădiniței localității, câte o bicicletă.

Emoțiile au fost mari și de partea organizatorilor acestei mici sărbători dedicate Zilei Copilului, dar și de partea copiilor – beneficiarii darurilor –, a părinților și bunicilor acestora, care au dorit să se bucure odată cu cei mici de cadourile primite.

Simțind că este o zi specială, o parte dintre fetițele adunate în curtea Primăriei și-au manifestat doza de cochetărie prezentându-se îmbrăcate în toalete deosebite, demne mai degrabă de o paradă a modei, colorând astfel atmosfera încărcată cu multă bucurie și zâmbete.

Așa cum am aflat, bicicletele au fost oferite pe două secțiuni: pentru cei mai mici, care sunt la început de drum în ale pedalatului, biciclete  cu două roți (plus două, ajutătoare) și biciclete pentru elevii mai mari, din clasele primare, declarați bicicliști avansați…

Un număr de 66 dintre copiii care au primit câte o bicicletă sunt din grădinițele localităților Comasca, Oinacu și Braniștea, clase pregătitoare, ceilalți 150 fiind elevi ai claselor I-VIII, Școala nr. 1 Oinacu.

Anul trecut cei care au obținut rezultate bune la învățătură au primit la alegere o excursie de două zile la munte sau la mare, o acțiune pe care aș dori să o repet în fiecare an. 

Acestor cadouri ale noastre se adaugă, așa cum vă spuneam, și cele 100 de bilete la concertul lui Smiley, din această seară, atât pentru copii cât și profesori, bilete dăruite de către Deputatul PNL, de Giurgiu,  Gabriela HORGA – ne-a mai spus primarul Fabian Țârcă, întregind tabloul generozității acestuia cât și cel al Primăriei pe care o reprezintă.

O acțiune care vorbește mult despre dorința primarului Fabian Țîrcă de a-i recompensa permanent pe cei ce se lasă educați, pe cei ce iubesc învățătura, dovedind totodată (așa cum am văzut cu toți, cei prezenți, marți, în curtea Primăriei Oinacu), sensibilitatea deosebită manifestată pentru acești copii minunați, schimbul de mâine al celor ce se zbat astăzi pentru prosperitatea comunității.

(Florian Tincu)