Ce au declarat invitații de onoare ai primarului comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Copilului!

0
439

Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, a  organizat marți, 31 mai,  cu doar 24 de ore înainte de Ziua Copilului, o festivitate chiar în curtea Primăriei, în care a dăruit câte o bicicletă fiecărui copil din grădiniță și fiecărui elev din comună. 

 

În  curtea Primăriei comunei Oinacu, alături de primarul  Țîrcă, cel care le-a pregătit copiilor aceste cadouri nesperate de ei (180 de biciclete!), s-au mai aflat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, dar și deputatul Alexandru Andrei. Cei doi  au dorit să  se adreseze atât copiilor cât și părinților și bunicilor acestora, care au dorit să îi însoțească pe cei mici, la locul evenimentului.

Iată în primul rând ce le-a spus primarul Fabian Țârcă tuturor celor chemați pentru a primi darurile:

„Am aflat de la doamna director ( n.red. – directorul școlii nr. 1 din Oinacu – Mădălina Oprișan) că anul acesta ați învățat mai bine ca în anii anteriori și așa cum vă spuneam anul trecut, dacă veți fi cuminți și veți învăța mai bine, primarul și colegii din Primăria Oinacu vă vor face multe surprize.

Ne-am întâlnit astăzi, cu o zi înainte de Ziua Copilului, cu o serie de  surprize dedicate vouă…În afara bicicletelor pe care vi le voi dărui din partea mea și a Primăriei Oinacu, veți primi și 100 de bilete la concertul lui Smiley, din Capitală, din partea colegei mele,  Deputatul Gabriela Horga,  care din păcate nu poate fi astăzi prezentă alături de noi.

Țin să mulțumesc  în același timp  Deputatului Alexandru Andrei, dar și președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, prezenți astăzi aici,  care ne-au sprijinit de fiecare dată când am avut nevoie de dumnealor.

Vreau să vă anunț că vom demara, în perioada imediat următoare, un proces de modernizare a tuturor școlilor din comuna noastră, pentru că așa cum am spus-o de mai multe ori, pentru mine educația este prioritară, iar voi sunteți viitorul comunei noastre și nu vreau să vă lipsească nimic…

În concluzie, vă spun ”La mulți ani! ” Să îi ascultați pe părinții și pe cadrele voastre didactice, să învățați din ce în ce mai bine și să nu uitați că Primăria Oinacu împreună cu școala fac o echipă care nu-și dorește decât să vă asigure vouă toate condițiile pentru un învățământ de calitate” – le-a mai spus primarul Fabian Țărcă elevilor strânși  pe platoul Primăriei. 

Deputatul liberal, Alexandru Andrei, a făcut la rândul său o scurtă declaratie:

„Mă bucur că vă respectați angajamentele făcute în 2020, angajamente pe care le-am făcut împreună, de sprijinire a Educației, pentru că avem nevoie de acest lucru, dar și aceea de a investi în infractructura școlară într-o periodă în care copiii sunt din ce în ce mai mult atrași de tehnologie și de gadget-uri. Vă asigur în continuare de tot sprijinul de care aveți nevoie în dezvoltarea comunei dumneavoastră, în toate proiectele pe care le aveți și în mod special în cele care îi vizează pe copii. În fața noastră , iată, îi avem pe toți cei ce reprezintă viitorul comunei și al județului Giurgiu” – a mai spus Deputatul Alexandru Andrei.

Președintele Dumitru Beianu,  în glumă, a declarat celor prezenți  că:  „venisem cu gândul să iau și eu o bicicletă, dar cum nu am fost cuminte ( n.n. – referindu-se la faptul că era foarte răgușit) , nu-mi rămâne decât să le urez ”La  mulți ani ” tuturor copiilor, părinților și  celor din administrația locală, care sunt angrenați în acest proiect ambițios…!”

Directoarea școlii, Mădălina Oprișan a dorit să le  adreseze și dumneaei câteva cuvinte , micuților, cu trimitere directă la vacanța de vară ce va veni în scurt timp:

Promit să pedalăm împreună după ce vom finaliza școala, după ce vom încheia situația școlară și evaluările sumative” (…) „10 programe de nota 10, este unul dintre proiectele pe care Primăria le-a implementat în dorința ca toții copiii comunei să nu mai pedaleze pe calculator, ci în lumea reală, pe ulițele satelor, în aer liber”.

(Jurnal)