Invitat să vorbească despre măsurile luate de Guvern, pentru reducerea numărului de infectări cu Covid -19, la televiziunea română, jurnalistul Ion Cristoiu a venit cu o explicație extrem de interesantă.

El a precizat că informația a primit-o pe surse chiar din partea celor ce au instituit aceste noi măsuri. Acesta mai spunea că majoritatea persoanelor ce au fost  depistate ”pozitiv”, atunci când erau întrebați de unde bănuiesc că s-au infectat, nu spuneau niciodată că de la petrecerile la care au participat, ci răspundeau că din Piață.

Jurnalistul mai spunea că în cazul acesta reprezentanții spitalului și respectiv DSP-ului nu mai declanșau o anchetă epidemiologică, așa cum se impunea, fiind aproape imposibil să ghicești de la cine ai primit virusul. Cetățenii știu că în cazul în care ar recunoaște că au participat la vreo paranghelie în familie sau cu prietenii, toți cei cu care au fost în contact urmează să fie carantinați, testați, fiind obligați să stea izolați cel puțin 10 zile la domiciliu. Așa că cel mai simplu este să spui că te-ai infectat în Piață și așa scapi de toate celelalte măsuri.

Centralizând toate datele adunate din teren, specialiștii din Sănătate au dedus în acest context că unul dintre factorii majori ce conduc la infectarea populației este Piața agroalimentară, deci iată motivul pentru care factorii de decizie au trecut imediat la măsuri ferme, solicitând ca piețele să fie amenajate în spațiul liber și nicidecum în incinte unde virusul se răspândește mai ușor și persistă mai multă vreme.  

(Jurnal)