După cum știm cu toții, România a intrat de luni într-o carantină parțială pentru 30 de zile, cu scopul de a reduce infectările cu coronavirus. Rezultatele se vor vedea abia peste două săptămâni, declară Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

El mai precizează că, până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scădere. „Dacă 90% din oameni ar purta masca, transmiterea virusului ar fi blocată„, sublinia medicul.

Până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scădere, declara vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Emilian Popovici mai spune că rezultatele măsurilor care au intrat luni în vigoare se vor vedea abia peste 2 săptămâni și subliniază că dacă 90% din oameni ar purta mască, transmiterea virusului ar fi blocată.

 

(Jurnal)