AcasăToate ArticoleleDe ce ”fieful” social democraților giurgiuveni s-a mutat la Prundu!?

De ce ”fieful” social democraților giurgiuveni s-a mutat la Prundu!?

Recenta întâlnire , ”de taină” ,  de la Prundu, de acum o săptămână în urmă ( cum se face că tot ce este ”de taină”, la noi, la români, se află după  câteva ore?!), se pare că a tulburat  serios ploile în interiorul PSD, șubrezind totodată relațiile dintre conducerile celor două formațiuni politice aflate la guvernare, chiar dacă acest lucru nu va fi niciodată  recunoscut de cineva, în mod public. Și asta pentru că liderul social democrat,  Niculae Bădălău, își manifestă în continuare dorința de a gestiona absolut tot ce mișcă în teritoriu în materie de politică. Iată de ce primarii din celelalte  formațiuni, ce au avut curiozitatea să participe și ei la această întâlnire , ca ”invitați” (?), au fost repede etichetați ca trădători, atrăgându-și ostilitatea liderilor partidelor din care fac parte.

De ce Prundu?

Evident că mare parte dintre cititori se întreabă de ce Prundu a devenit un fief al social democraților giurgiuveni după ce ani de-a rândul ”amantlâcul politic” își avea budoarul în curtea primarului Mihai Dobre , la Mihăilești. Deloc întâmplător! După ce Dobre a căzut însă în  dizgrație din cauza problemelor sale cu justiția , era nevoie de  o altă destinație ”conspirativă”. La fel de adevărat este că mulți dintre primarii social democrați scrâșnesc din dinți, nemulțumiți , dar cine ar avea curaj să crâcnească împotriva  președintelui executiv al PSD la acest moment?

 Gazdă a unor astfel de întâlniri   nu putea fi decât   un personaj  agreat de către liderul PSD Giurgiu, membru loial acestuia, cu autoritate și potent  financiar.  Dacă zona Comana, a devenit de ceva timp locul de ”entertainment”, în care au loc petrecerile , sindrofiile, nunțile și botezurile membrilor de partid și rubedeniilor acestora , departe de ochii curioșilor, era nevoie însă și de un loc destinat  cabalelor  politice.

Așa a fost aleasă comuna Prundu, unde  Cătălin Corbea , primarul localității  , un controversat latifundiar local, așa cum sunt mai toți politicienii cu averi fabuloase de astăzi , din România, este tot mai des asemănat cu liderul de la Phenian,  Kim Jong-un , evident păstrând proporțiile, primarul Corbea fiind  pe cale de a transforma  Prundu într-o adevărată Republică! Dincolo de  aspectul   localității , care fără suportul politicului nu ar fi avut însă nicio șansă, cele peste 20 de firme înființate – conform estimărilor  unor organe de anchetă – având administratori marionetă, cele două ferme de porci, pensiuni agroturistice , domeniu de vânătoare, pistă de motocros (amenajată pentru propriul fiu), imobilele fără număr, fără număr , aventurile sale extraconjugale sunt doar câteva din isprăvile, ”mărețele realizări” ale primarului Corbea & Co.

S-a optat pentru Prundu și pentru că aici, dacă faci parte din anturajul primarului Corbea totul îți este permis.  Foarte puțini mai au curajul astăzi să i se împotrivească. Consilierii ce îi opuneau până mai ieri rezistență au fost între timp domesticiți  cu proiecte ce le-au frăgezit definitiv incisivitatea.

Care-i miza ?

S-a ales Prundu și pentru că aici măsurile de forță, violența sunt de multe ori la ele acasă. Un Far West în toată regula în care chiar primarul localității a fost acuzat cu ceva timp în urmă de comportament  agresiv asupra unui consătean de-al său, de-au vuit , săptămâni la rând , toate ziarele din presa națională. Cu câteva zile în urmă în urmă 8 dintre consătenii săi au snopit în bătaie antrenorul unei echipe de fotbal de Liga a patra, ce venise la Prundu să susțină un meci de campionat . Vorba aceea: ”Cum e turcu și…pistolul! ”

S-a preferat Prundu pentru că lui Cătălin Corbea i s-a promis sprijinul  de a candida ,  în viitoarele alegeri electorale,   la postul de primar al Municipiului Giurgiu (?!(  Așa că  în intervalul de timp ce a mai rămas până la acel moment, primarul de Prundu trebuie să crească în ochii  cetățenilor Municipiului, cu orice prilej și cu orice preț.  

Din această perspectivă Cătălin Corbea și-a ridicat, încă de acum câțiva ani în urmă, o vilă impozantă în chiar centrul orașului, insinuându-se în acest fel în viața socială a comunității, chiar dacă nu aici își are el feuda pe care își desfășoară opulența afișată fără nicio jenă. Dar stați liniștiți …în cazul în care va individul va câștiga Primăria Giurgiu, aveți șansa de a-l regreta pe Lucian Iliescu , scrâșnind din dinți  a umilință.

Probabil ați înțeles acum de ce  s-a ales PRUNDU!  De ce… Cătălin Corbea!

(Florian TINCU)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!