Prima etapă a admiterii la liceu 2021 începe astăzi, 16 iulie 2021. De astăzi și până în 22 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora trebuie să completeze fișele de înscriere pentru admiterea la liceu 2021, prin alegerea filierei, specializării și profilului. Repartizarea computerizată va avea loc în 24 iulie.

Fișa de înscriere pentru admiterea la liceu poate fi completată atât online, prin formularul „Fișa de înscriere” transmis electronic, cât și fizic, la școala absolvită. Elevii și părinții care vor să meargă la școală pentru a completa fișa trebuie să se programeze înainte printr-un mesaj trimis prin e-mail conducerii unității de învățământ.

Am adresat câteva întrebări Inspectoratului Școlar Giurgiu și am primit prin vocea inspectorului școlar, Georgeta Stănescu, următoarele precizări:

Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată?

„Pe site-ul ISJ, la secțiunea „Admitere” poate fi accesat link-ul care permite lecturarea broșurii „Ghidul candidatului pentru admiterea în învățământul preunivrsitar de stat în anul școlar 2021-2022”, particularizat pentru județul Giurgiu. De asemenea, fiecare absolvent din județ a primit o astfel de broșură în format tipărit”.

Considerați că repartizarea computerizată le poate asigura locul la un liceu bun?

„Da, așa este. Este important ca fiecare candidat, alături de părinți și sub îndrumarea profesorului diriginte, să completeze fișa de înscriere pentru admiterea computerizată, cu opțiunile pe care le dorește, în ordinea descrescătoare a preferințelor. Acestea trebuie să fie cât mai multe, mai ales pentru cei care nu au medii de admitere mari. Cu cât media de admitere este mai mică, cu atât copilul trebuie să completeze mai multe opțiuni”.

(Jurnal)