Dan MOTREANU: „Un nou sprijin pentru autoritățile publice locale”

0
230

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere a energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.

Apelul de proiecte lansat astăzi este în valoare de 250 de milioane de euro.

În total, autoritățile locale vor avea la dispoziție 500 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru obținerea independenței enrgetice.

Prin apelul lansat astăzi, primăriile și consiliile județene din România pot obține granturi cu valoare între 500.000 de euro și 5.000.000 de euro, fără să fie nevoie să asigure cofinanțare.

Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent.

Investițiile vizează panourile fotovoltaice, utilizarea apei geotermale, utilizarea energiei eoliene în zonele unde există potențial de utilizare a energiei vântului și alte surse de energie regenerabile.

Un al doilea apel de proiecte, în valoare de 250 de milioane de euro, va fi lansat în perioada următoare și va viza producția de energie din surse regenerabile pentru comercializare”.

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)