Dan MOTREANU: „Guvernul a dublat suma penttru localitățile care se înscriu în programul național de cadastru”

0
207

494.008.445 de lei este suma alocată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru cea de-a IX-a etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

„Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat 494.008.445 de lei pentru cea de-a IX-a etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Programul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, din bugetul ANCPI și din bugetele primăriilor.

A fost dublată suma pe care o poate primi fiecare unitate administrativ-teritorială, de la 160.000 de lei, la 320.000 de lei.

1.965 de primării din toată țara și-au exprimat intenția de a începe sau de a continua lucrările de cadastru.

Prin Programul național de cadastru și carte funciară, peste 5,1 milioane de proprietăți au fost înregistrate, până în prezent, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Obiectivul PNCCF este înregistrarea tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

32 de comune din județul Giurgiu urmează să fie incluse în programul de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

Pe de altă parte, alte 18 comune din județul Giurgiu beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, prin Programul Operațional Regional.”

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)