126 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii giurgiuveni, în acțiunile desfășurate pe raza județului, în ultimele 24 de ore

0
192

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 15 octombrie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acționat, pe principalele artere rutiere din județ, dar și în mediul rural, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii giurgiuveni au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.565 de lei. De asemenea, au reținut 12 permise de conducere (pentru depășirea limitei de viteză, depășire neregulamentară și conducere sub influența alcoolului) și au retras 2 certificate de înmatriculare ( pentru defecțiuni tehnice).

Pe parcursul desfășurării activităților, au fost constatate în flagrant delict mai multe infracțiuni la regimul rutier:

La data de 15 octombrie, ora 19.50, polițiștii Secției Nr. 8 Poliție Rurală Roata de Jos, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe D.J. 412 C, în localitatea Obedeni, județul Giurgiu, au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de către un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mârșa, județul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 15 octombrie, ora 15.35, polițiștii Serviciului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe D.N.6, în localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, au oprit in trafic un autoturism, condus de către un bărbat, de 25 de ani, din comuna Vitănești, județul Teleorman.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul fiindu-i încredințat de către o femeie, de 24 de ani, din municipiul București, deși aceasta cunoștea faptul că bărbatul nu avea drept de a conduce pe drumurile publice.

La data de 15 octombrie a.c., ora 21.00, pe D.N. 41, în comuna Greaca, județul Giurgiu, a fost depistat un bărbat de 58 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Un alt caz s-a petrecut la data de 15 octombrie a.c., ora 23.15, în timp ce polițiștii Secției nr.5 Poliție Rurală Giurgiu, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu de supraveghere și control al traficului rutier, în localitatea Remuș, au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Putineiu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că autoturismul nu era înmatriculat.

În toate cazurile, polițiștii giurgiuveni au întocmit dosare de cercetare penală, în care sunt continuate cercetările, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)