DAJ Giurgiu: 1.551 de beneficiari ai programului de minimis „Legume în spații protejate” au încasat ajutorul pentru ciclul I de producție

0
177

În Ședința Guvernului din 07 septembrie 2022 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022.

Astfel, prin actul normativ adoptat se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăților beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscriși în Program, în Ciclul I de producție.

Suma de 225.000.000 lei, alocată inițial pentru Ciclul I de producție, se suplimentează cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitării obligațiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscriși în Program, în Ciclul I de producție.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1000 mp, din Ciclul I de producție al Programului pentru toți beneficiarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Ne dorim să le dăm posibilitatea legumicultorilor noștri să continue să producă roșii în spații protejate, astfel încât românii să beneficieze de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Numărul estimat al beneficiarilor a fost depășit de cei care au depus cereri, astfel încât MADR a luat toate măsurile pentru ca toți cei eligibili în Ciclul I de producție să primească sumele cuvenite.

La nivelul județului Giurgiu, la începutul acestei luni au fost virați banii pentru un număr de 1.551 de beneficiari ai programului de minimis „Legume în spații protejate” conform HG 148/2022, Ciclul I .

Programul Tomata s-a derulat în perioada 03 Februarie-30 august 2022, iar la nivelul DAJ Giurgiu au fost înscriși 1580 beneficiari.

Fiecare beneficiar eligibil a primit în cont 14.842,50 ron.

Avem și câteva situații cu sume returnate datorită faptului că la aceasta dată contul unor benefiari nu mai este activ.

Se procedează la comunicarea celor în cauză în vederea soluționării situației.

Totodată, în data de 31 august a fost finalizată și înscrierea pentru ciclul II al HG 148/2022, iar numărul beneficiarilor înscriși la nivelul  județului este de 1460 de beneficiari”, precizează reprezentanții Direcției Agricole Județene Giurgiu.

(Jurnal)