Palatul Elevilor Giurgiu este locul unde de generații vin elevii care doresc să-și aprofundeze cunoștințele din diverse domenii, aici, găsind cadre didactice cu drag de meseria lor și iubire față de copii.

Am vorbit cu noul director al acestei instituții, Veronica Fișcu, cu intenția de a ne furniza cât mai multe detalii despre viitorul Palat al Elevilor din Giurgiu, interviu pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează:

Care sunt speranțele de încheiere a lucrărilor și dare în funcțiune către elevii giurgiuveni?

Speranțele noastre sunt nemărginite. Sigur, revenirea noastră și a copiilor noștri (elevi vreau să spun, dar la noi e cam același lucru) la Palat nu depinde de noi. Constructorul, alocările bugetare, chiar și birocrația au un cuvânt determinant, așa că o prognoză din partea noastră ar fi nelalocul ei. Noi am vrea și mâine, pentru că ne e deja dor de casa noastră”.

Cum se dorește a arăta acest nou palat, foarte mult așteptat de copii, dar și de părinți?

„Ca în cântecelul pe care îl fredonam în copilărie, Podul de piatră: „Mai trainic și mai frumos”…  Evident că va fi mult consolidat, ceea ce va conferi siguranță și liniște, atât nouă, dar mai ales copiilor și părinților, va avea un etaj suplimentar (mansardă), unde va fi o mică sală de spectacole, dar și alte săli cu destinații necesare, mult mai aerisit, mai luminos, ce mai, ca un adevărat Palat…”

Aveți în plan și înființarea altor cercuri în viitor?

Suntem deschiși oricăror provocări, deși nu am luat încă în calcul acest aspect. Cel mai probabil, vom analiza această posibilitate la reîntoarcerea acasă.

În prezent, avem acoperite cu profesori titulari majoritatea cercurilor, iar pentru cercurile la care nu funcționează profesori titulari, sper că am găsit cea mai bună soluție pentru activitățile noastre nonformale care să vină în completarea educației formale, oferită de școli”.

Un mesaj scurt pentru elevii care vă calcă anual pragul și nu numai pentru ei?

„Ne e foarte dor de ei. Urmați-vă visele, dragii noștri!”

Unde vă găsesc în acest an școlar?

Pentru moment, funcționăm la etajul al treilea din clădirea fostului internat al Liceului Teoretic ,,Nicolae Cartojan” (fosta SAM), lângă Grădinița Dumbrava Minunată. Dar suntem și pe rețelele de socializare, avem un blog: https://pcgiurgiu.wordpress.com/contact/, pagină de Faceboock: Palatul Copiilor Giurgiu, un nr de telefon 0787661173, adresa de e-mail : paco.giurgiu@gmail.com”.

Când vor începe cursurile?

Întâi octombrie este data la care ne-am propus să terminăm lucrările de igienizare la sediul temporar de care aminteam mai devreme, iar cursurile vor începe imediat, dacă situația epidemiologică ne-o va permite”.

Să ne vedem sănătoși!

(Ana Magheru)