Primăria municipiului Giurgiu ne informează, pe pagina sa de Facebook, că autoritățile de la Ruse au organizat ieri, 22 septembrie, momente festive și de solemnitate națională, prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței.

Municipiului Giurgiu a fost reprezentat la aceste manifestări de către administratorul public, Ionel Muscalu, și directorul Politiei Locale, Mihai Brătan, cei care au depus o coroană de flori albe la Monumentul Libertății din centrul orașului, un puternic simbol al poporului bulgar, ce datează de la începutul secolului al XX-lea și care astăzi face parte din stema orașului înfrățit.

Executivul Primăriei Giurgiu transmite astăzi cetățenilor bulgari, vecinilor și prietenilor de la Ruse, gânduri de sănătate, mai importantă parcă decât oricând în istoria recentă, și de credință spre un viitor demn de o evoluție europeană, pentru a cărui concretizare, cu toții trebuie să contribuie decisiv, de astăzi.
Fie ca Bunul Dumnezeu să apere poporul vecin și pe frații de peste Dunăre și să le croiască un destin demn, cu pace, armonie și bunăstare!